Søndag, 29. maj 2022 - af Sofie Nymand

Han er Jens Otto Krags ældste barn: Her er Peter Hansted i dag

Foto: Monday Production/ DR
Jens Otto Krags ældste søn går i sin fars politiske fodspor.

Søndag aften viste DR andet afsnit af dramadokumentaren “Krag & Virkner”, der skildrer kærlighedshistorien mellem statsmanden Jens Otto Krag og stjerneskuespilleren Helle Virkner.

Her fortæller Peter Hansted, der er ældste søn af Jens Otto Krag, at han takket være Helle Virkner fik et forhold til sin far.

Blev en del af familien

Peter Hansted blev født i 1956 uden for ægteskab. Efter hans forældre, hospitalslaborant Lisbeth Hansted og Jens Otto Krag, havde haft et kort forhold.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Han voksede op hos sin mor i Lyngby. Men da Jens Otto Krag giftede sig med Helle Virkner i 1959, sørgede Helle Virkner for, at Peter Hansted også blev en del af familien på Egernvej på Frederiksberg.

Spidskandidat 

Siden 2007 har 66-årige Peter Hansted boet på Ærø, hvor han har arbejdet som kok ved Ærø Højskole og bryggeridirektør for Rise Bryggeri.

Peter Hansted 

Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix

Men barndommen i et politisk interesseret hjem har også sat sit præg. Han er i dag politiker for Socialdemokratiet, og i 2021 blev han som spidskandidat for partiet valgt som Ærøs borgmester.

– Det er klart, at når ens far har været statsminister, er politik naturligt noget, man forholder sig til, sagde Peter Hansted til TV 2 Fyn i forbindelse med kommunalvalget i 2021.

Læs mere om:

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden