9. maj. 2020
Af Marie Krakau

Har du også undret dig? Phillip Faber fortæller hvem manden på billedet bag ham er

Morgensang med Phillip Faber
Morgensang med Phillip Faber
Foto: Mikkel Suppras Kjeldsen
Har du også undret dig over, hvem manden i rammen bag Phillip Faber er? Nu fortæller morgensangs-maestroen selv.

"Morgensang med Phillip Faber" er flyttet fra musikstuen på Østerbro til Konceterhuset på Amager, og med det skift er der også sket en radikal ændring i interiør, og særligt et billede i ramme bag Phillip Faber er løbet med al opmærksomheden.

For hvem er manden med den underlige grimasse, der har fået en prominent plads bag DR Pigekorets chefdiregent og hele Danmarks morgenssanger, Phillip Faber? Det er et spørgsmål mange har stillet - faktisk så mange, at Phillip Faber på DR Pigekorets Facebookside nu forklarer, hvem der er på det sort-hvide billede.

"Er det din oldefar?" fortæller Phillip Faber i videoen, at nogle har spekuleret i. Men nej, det nu famøse billede forestiller ingen ringere end vores nationalkomponist, Carl Nielsen, der bl.a. har komponeret musikken til "Jeg ved en lærkerede", "Jens Vejmand" og "Den danske sang er en ung blond pige", alle sange, der har været på repertoiret til den daglige morgensang på DR.

De underlige ansigter

At holdet bag "Morgensang med Phillip Faber" har valgt netop et billede af Carl Nielsen fotograferet med en mildt sagt spøjs grimasse, er der en særlig årsag til. For som Phillip Faber i videoen forklarer "Han laver jo underlige ansigter, ligesom vi laver i vores opvarmning hver evig eneste morgen".

Du kan se hele videoen, og høre Phillip Faber fortælle mere om Carl Nielsen og det spøjse billede her:

Læs mere om: