Onsdag, 13. maj 2020 — af Niels Burgos

Hele Danmark elskede hans stemme. Nu er han død

Ole Meisner
Ole Meisner
Foto: Ritzau Scanpix
Ole Meisner var i årevis stemmen, vi lyttede til, når Radioavisen bragte nyheder. Nu er han død, 76 år gammel

De fleste af os kan huske, når de melodiske toner fra en lille jingle annoncerede, at nu var det tid til Radioavisen på DR. Vi lyttede med, når en behagelig, rolig stemme læste nyheder op fra ind- og udland. Det var dengang, speakerne talte smukt og korrekt dansk med dybe "a"'er - uden pjank og pop.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Sprogets mester

En af de allermest kendte stemmer tilhørte Ole Meisner. Nu er stemmen for altid forstummet. Meisner døde forleden, 76 år gammel.

Han var ansat på Danmarks Radio i hele 36 år.Blandt andet som politisk reporter, udsendelsesleder og mangeårig vært på Radioavisen. Han gik på pension i begyndelsen af 2009. Ole Meisner modtog DR's sprogpris i 1990.

"Ole var i mange år en af de faste stemmer om morgenen. Han var et anker. Han var sprogets mester og gik op i et fint og ordentligt sprog. Hvis lytterne ikke forstod historien i første hug, kunne det jo være lige meget, som han sagde. Ole var den sidste af de store, gyldne stemmer. Det er ikke for at forklejne vores nuværende værter, men Radioavisen har et andet udtryk i dag," siger Preben Lund, vært på Radioavisen, til DR.

Olof Palmes død

Det var således Ole Meisner, der på sin sædvanlige rolige facon kunne fortælle Danmark om mordet på Sveriges statsminister Olof Palme i 1986. Du kan høre klippet lidt nede i denne artikel på dr.dk

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden