Hemmeligheden bag "Knas & Quiz"

Lotte Friis er klar til "Knas & Quiz"

Lotte Friis er klar til "Knas & Quiz"

Foto: DR
I år er det bl.a. Lotte Friis, som er i front på radioens mest populære juleprogram "Knas & Quiz".

I de seneste dage har der  været travlhed hos P4-værterne Lotte Friis, Knud Lind og Sanne Nyland Christensen. De har skullet gøre alt klar til en af radioens mest populære juletraditioner - programmet "Knas & Quiz", der sendes på P4 om aftenen den 22. og 23. december, mens der julehygges rundt om i de danske hjem. Og programmet har vist sig at være et yderst slidstærkt koncept, for i år er det 50 år siden, at DR sendte "Knas & Quiz" for første gang. Det skriver dr.dk.

 

En perlerække af kendte værter

I 1971 blev "Knas & Quiz" sendt over hele fire dage - de sidste fire aftener før juleaften. Her var Lars E. Christiansen og Arne Honoré værter sammen med Jørn Hjorting, der få år forinden også havde været med til at starte "Dansktoppen" og "De ringer, vi spiller". Hvor der i dag bliver spillet julemusik imellem spørgsmålenee, var der blandt andet dengang livemusik med Radiounderholdningsorkesteret under ledelse af Grethe Kolbe. Quizzen blev de første år sendt på P1, men kom fra 1975 på P3 og sendes i dag på P4.

Værterne har gennem årene været mange: Hans Otto Bisgaard, Keld Heick, Monica Krog-Meyer, Hjalmar Havelund, Julie Berthelsen og mange flere.

Lars E. Christiansen og Arne Honoré var værter, da "Knas & Quiz" blev sendt første gang for 50 år siden.
Foto: DR

Lars E. Christiansen og Arne Honoré var værter, da "Knas & Quiz" blev sendt første gang for 50 år siden.

En storm af protester

Der har været et enkelt år, hvor DR mente, at julelegen trængte til lidt fornyelse og ikke sendte "Knas & Quiz". Det blev der ændret på året efter, for redaktøren svarede på klager langt ind i januar.

Lotte Friis, Sanne Nyland Christensen og Knud Lind sender "Knas & Quiz" fra Aarhus den 22. og 23. december - begge dage fra kl. 18.05-21.00. Her kan du også høre nærmere om, hvordan du selv kan deltage i løjerne og vinde præmier, der dengang som nu er en del af legen.

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden