23. mar. 2014
Af af Helle Skram de Fries

Henriette Haubjergs forældre havde champagne med til X Factor

Henriette Haubjerg og hendes forældre.
Henriette Haubjerg og hendes forældre.
Foto: Hanne Juul
Irene Nielsen og Jørgen Haubjerg er stolte af deres 16-årige datter, som nu er i finalen.

- Det er fuldstændig surrealistisk, at vores datter er i finalen i ”X Factor”!, lød det på behersket jysk, men med absolut dybtfølt begejstring fra Henriette Haubjergs forældre, Irene og Jørgen, efter showet fredag aften.

Ægteparret fra Brande var kommet med ud i presserummet efter semifinalen, hvor deres 16-årige datter gik videre til finalen og dermed til en chance for at vinde ”X Factor 2014”.

Stolte og lidt beklemte over al virakken holdt de sig beskedent i baggrunden. Hver fredag har de siddet blandt publikum og krydset fingre og levet engageret med, når deres Henriette stod på scenen og sang.

Champagne til datteren

De har hele tiden håbet og troet på, at deres datter har det, der skal til, selv om de har haft svært ved at tro på, at det var sandt.

- Det er meget rørende og næsten ikke til at forstå. Men vi er meget glade – og stolte, fortalte far Jørgen til BILLED-BLADET.

- Vi har champagne med, Henriette, råbte mor Irene, da hendes datter kom susende forbi.

- Den skulle åbnes, uanset om Henriette gik videre eller ej, for hun har gjort det så flot, synes mor Irene, der absolut også var glad for, at der blev en finaleplads til datteren.

Overrasket over at komme i finalen

Også Henriette jublede.

- Da Pernille og jeg stod tilbage, havde jeg indstillet mig på, at de ville sige ”Pernille!” som det sidste navn på den, der var videre. Men så sagde de altså ”Henriette”! Og nu må vi se. Jeg har regnet ud, at jeg har noget med 32 ½ procents chance for at vinde.

Uanset om hun vinder eller ej, er det Henriette Haubjergs plan at skrive til nogle producere efter ”X Factor”, så hun kan komme videre med sin musik.

Og mon ikke Lina Rafn kan hjælpe til.

- Absolut, jeg har plads i min kalender nu, så jeg kan skubbe på både Fie, Mattias og Henriette, lød det lovende fra de tre unge solisters mentor.

Læs mere om: