Her er stemmen bag Den store bagedyst

Foto: Carsten Mol/DR
48-årige Jesper Markward Olsen har den dybe herrestemme, som sætter skub i bagedysten hver lørdag på DR1.

Du har med stor sandsynlighed ikke set hans ansigt før - men du kender helt sikkert hans stemme.

 

48-årige Jesper Markward Olsen er nemlig stemmen bag "Den store bagedyst”. Og det betyder, at hans meget karakteristiske røst påvirker folk i en helt bestemt retning:

– Man begynder at tænke på kage, når man hører min stemme, forklarer han til dr.dk.

Jesper Markward Olsen
Foto: Privat

Jesper Markward Olsen

Det betyder faktisk, at han ikke længere kan speake flere forskellige programmer, som han gjorde tidligere. Fordi man ganske enkelt forbinder den dybe, behagelige herrestemme med bagedysten.

Han er i fuld gang med at speake afsnittene i 8. sæson og har vænnet sig til at sige "fondant", glaze" og "ganache" med det særlige, hårde tryk på ordet, han bruger.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?Klik her og læs hvordan

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan

Havde aldrig hørt om ganache

Deltagerne i bageteltet kommer vidt omkring i verden, når de bager kager, og det er da også de udenlandske ord, der har voldt Jesper størst problemer i speaker-studiet.

– Jeg ved faktisk ikke ret meget om bagning, og jeg havde aldrig hørt om hverken ganache eller en croquembouche, før jeg skulle speake bagedysten første gang. Det er helt sikkert nogle af de ord, jeg har haft sværest ved at udtale, siger han.

Jesper klipper også

Jesper Markward Olsen er tv-tilrettelægger ved DR i Aarhus. Han har blandt andet været med til at lave programmer som "Gintberg på kanten", "Madmagasinet’ og "Rigtige mænd".

Han arbejder også journalistisk på "Den store bagedyst". Ud over at speake alle bageprogrammerne, som i øvrigt tager en rum tid, er Jesper med til at klippe udsendelserne. 

– Jeg har haft ansvaret for klipningen af finalen, som netop er klippet færdig og er ved at blive gjort klar til udsendelse. Det er et erfarent hold af tilrettelæggere, klippere og redaktører, som står bag udsendelsen i år. Mange har været med i en del sæsoner, og det er en stor fornøjelse at arbejde sammen med så dedikeret og kompetent hold af kolleger, der ved, hvordan den kage skal skæres ...

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden