Onsdag, 13. april 2011 — af af Henrik Salling

Hofekspert: Tvillinger i kongehuset er verdensklasse

Sammen med Peter Qvortrup Geisling og Tine Gøtzsche sidder Anna von Lowzow
Sammen med Peter Qvortrup Geisling og Tine Gøtzsche sidder Anna von Lowzow
Tvillingedåben bliver sammen med det britiske bryllup en af årets helt store royale TV-transmissioner, og både DR1 og TV 2 er klar med en massiv dækning af dagens begivenheder.

DR1 og TV 2 følger ligesom BILLED-BLADET den kongelige tvillingedåb den 14. april helt tæt, og de fem værter fra de to kanaler sidder klar med information om gæster og masser af detaljer, mens vi venter på det øjeblik, hvor dåbspræsten, Erik Norman Svendsen, spørger: "Hvad er barnets navn?"

På Danmarks Radio har de kørt et trekløver i stilling på den store dag, og igen er det to garvede kvinder, som har styr på alt med kjoler og navne på de mange gæster.

Tine Gøtzsche og Anna von Lowzow har før vist sig som yderst kompetente kommentatorer, og de får på dagen blandt andre følgeskab af TV-lægen Peter Qvortrup Geisling.

- Det bliver en ganske særlig dag, fordi det er verdensklasse - og første gang siden kong Christian 4. fik tvillinger - at vi har en kongelig tvillingedåb i Danmark. Med kongehusets tradition for at give deres børn rigtig mange navne og tilsvarende lige så mange faddere, har præsten noget at holde styr på, mens Tine og jeg nøjes med at holde styr på alle gæsterne, fortæller Anna von Lowzow.

En af de sjove dage
På TV 2 er det også et par erfarne værter, som endnu en gang skal kæde en kongelig begivenhed sammen, nemlig Jes Dorph-Petersen og Natasja Crone, som før har stået i spidsen for en kongelig transmission. Faktisk bliver det en
mini-generalprøve for de to. For senere på måneden er de også at finde på skærmen, når Kate Middleton får sin prins William i Westminster Abbey. Akkurat ligesom Tine Gøtzsche og Anna von Lowzow skal dække brylluppet for DR.

- For os på TV 2 er det jo en af de sjove dage. Det er jo en glædelig begivenhed, og det er hyggeligt at mødes med Jes, som jeg ikke arbejder sammen med til daglig, siger Natasja Crone, som dog ikke ville sidde klistret til skærmen, hvis hun var almindelig seer.

- Jeg ville selvfølgelig se det, lige når navnene blev sagt, men ellers tror jeg, at jeg ville gå til og fra, fortæller Natasja, som ikke kun har Jes Dorph-Petersen med i studiet. Journalisten Ulla Terkelsen og BILLED-BLADETs chefredaktør, Annemette Krakau, er nemlig også med på kommentatorholdet.

Fælles for begge kanaler gælder det, at de senere på aftenen sender et fyldigt sammendrag fra dagen. På DR1 viser man højdepunkterne fra eftermiddagens dåb kl. 19.05 til 20.00, mens man på TV 2 starter kl. 20.00. Dermed skulle der blive rig mulighed for at følge den glædelige begivenhed i alle dens detaljer.

Anna von Lowzows bud på to fornavne:

Margrethe og Valdemar.

Natasja Crones bud på to fornavne:

Mathilde og Carl. 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden