15. okt. 2022
Af Majken Munk

Husker du Iben fra Den store bagedyst? Derfor vender hun tilbage til programmet

Iben Devantie med Katrine Foged Thomsen og Markus Grigo i "Den store bagedyst"
Iben Devantie med Katrine Foged Thomsen og Markus Grigo i "Den store bagedyst"
Foto: Søren Olsen/ DR
Iben Devantie, der var med i ”Den store bagedyst” i 2016, vender lørdag tilbage til DR-programmet af en særlig årsag.

Da Iben Devantie var med i ”Den store bagedyst”, var hun noget af en humørbombe, hvis latter kunne høres igennem hele teltet.

Selv om det dengang ikke altid gik snorlige, kæmpede hun sig blandt andet til mesterbager-titlen.

Lørdag er hun tilbage i programmet, hvor hendes bagekarriere startede.

Vender tilbage

Iben Devantie er med i fjerde afsnit af ”Den store bagedyst” 2022, og for hende var det en dejlig oplevelse.

- Det var dejligt, fordi det var på nogle helt andre præmisser nu. Jeg skulle ligesom være den, der kunne noget. Det var virkelig dejligt. Det kan selvfølgelig for andre være svært, men for mig var det ligesom at komme hjem, fortæller Iben Devantie til BILLED-BLADET.

- Det var dejligt at møde deltagerne og mærke den nervøsitet, som jeg selv kan kende, tilføjer hun.

https://imgix.billedbladet.dk/5-den-store-bagedyst-2016-hm7q7124_iartiklen.jpg
Iben Devantie var med i "Den store bagedyst" i 2016, hvor hun kæmpede sig vejen til semifinalen. Hun endte dog ikke med at løbe med sejren.
Foto: Carsten Mol/ DR

Følg Iben

Iben Devantie har nemlig en særlig rolle i afsnittet.

Hun skal lave flødeboller, og samtidig skal deltagerne følge hendes tempo.

I sidste ende skal alle deltagere stå med deres egne flødeboller, som så skal bedømmes af dommerne.

https://imgix.billedbladet.dk/img_0759_iartiklen.jpg
Iben Devantie er tilbage i bageteltet for at lave flødeboller.
Foto: Søren Olsen/ DR

Særlig uddannelse

Iben Devantie har siden sin deltagelse i programmet dykket længere og længere ned i viden om netop chokolade.

- I 2020 uddannede jeg mig til Chocolatier. Jeg gjorde det for mig selv, fordi jeg har en frisørsalon, som jeg har haft i 16 år. Det var, fordi jeg blev så nørdet omkring chokolade. Den tager et halvt år, men det tog ni måneder for mig på grund af corona, fortæller hun.

Året efter udgav hun en bog om netop chokolade med endnu en tidligere ”Den store bagedyst”-deltager Annemette Voss.

Læs mere om: