3. apr. 2018
Af Laura Dalgård Hansen

Ikonisk dansk sanger optræder i X Factor-finalen

X Factor
Foto: Birger Storm
Selveste Thomas Helmig kigger forbi DR-Byen og giver en optræden, når der fredag er finale i "X Factor".

Det bliver uden tvivl nervepirrende for Jamie, Rasmus og ”Place On Earth”, når de på fredag skal kæmpe om sejren i "X Factor"-finalen.

Men mon ikke nerverne bliver sat på standby for en stund, når et vaskeægte ikon fra den danske musikscene giver et nummer på selvsamme scene.

Thomas Helmig optræder til finalen

Det er selveste Thomas Helmig, som siden 1980’erne har givet os ørehængere som ”Det er mig, der står herude og banker på”, der på fredag giver et nummer i ”X Factor”-finalen.

Det bliver dog en af de nye sange, som den 53-årige sanger vil søde vores øregange med.

Helmig optræder med nummeret ”Vi er de eneste”, der kommer fra hans nye studiealbum ”Takker”. Albummet er det 16. i rækken og udkom den 1. marts.

Renée Toft Simonsen og Thomas Helmig
Thomas Helmig med sin hustru Renée Toft Simonsen.
Foto: Lars H. Laursen

En institution i dansk musik

- Thomas Helmig er en vaskeægte institution i dansk musik, som har formået at levere det ene hit efter det andet igennem snart 40 år. Dét er imponerende, siger DR’s underholdningschef, Jan Lagermand Lundme.

- Og så har han jo haft en sjov og væsentlig rolle mellem dommerne i denne sæson. Det bliver helt fantastisk at opleve ham live i ”X Factor”-studiet, og jeg er helt sikker på, at både seere, deltagere og dommere vil tage godt imod ham, tilføjer han.

Få et dejligt gensyn med dygtige Thomas Helmig, som har været en stor del af den danske musikscene de seneste fire årtier, i galleriet herunder.

GALLERI: Thomas Helmig gennem tiden (Foto: ALLER MEDIA)

Læs mere om: