Jacob Riising bød højt på Leisner-jokes

Foto: Birger Storm (BILLED BLADET)
DR-værten bød vildt på Otto Leisners jokes sammen med komikeren Nikolaj Stokholm. Men de tabte til Familie Journal.

Jacob Riising var parat til at kaste mange penge efter de 3.000 gamle Otto Leisner vittigheder, som netop er blevet solgt på Lauritz.com, og som endte hos Familie Journal.

Jacob Riising var den næsthøjeste byder, men de tre arkivkasser med 3.000 Leisner-vitser, arkiveret i kategorier, endte altså hos ugebladet for en pris af 70.000 kroner - med gebyr og salær.

Jakob Riising siger til BT, at det løb helt af med ham, da budkrigen startede på vitserne, der kun var vurderet til 5.000 kroner.

 - Jeg så, at de var til salg dagen efter, de havde nedlagt Underholdnings Orkestret, og så tænkte jeg, at nu måtte DR tage skeen i egen hånd, så den hellige gral blev bevaret. Og da jeg regnede med, at Maria Rørbye Rønn havde nok at se til, tog jeg den på min egen kappe, siger Jacob Riising.

DR-værten var i samspil med stand-up komikeren Nikolaj Stokholm.

- Han ville også have dem - for at bruge dem på en ny sjov måde. Og da ingen af os ville give sig, aftalte vi at "dele i porten".

De to havde havde aftalt at byde op til 30.000 i alt, men da budkrigen begyndte tog spilledjævelen dog fat i Riising.

- Hver gang den lyste grønt, så trykkede jeg bare.

- Til sidst fik jeg en SMS fra Lauritz om, at det ville ende lige under 70.000 med gebyr og salær og så videre. Og jeg kunne jo ikke ringe til den stakkels stand-upper og bede ham hoste op med 35.000 kroner. Men heldigvis er der én, der byder over til aller sidst, siger Jacob Riising.

Alligevel fik Riising noget af Otto Leisner med hjem – nemlig Otto Leisners pibestativ, der var vurderet til 300 kroner.

- Det er ikke særligt pænt - og garanteret sådan noget, som man ville kunne få til en halvtredser på et loppemarked - men jeg blev stædig, og tænkte, "nu skal jeg sgu have noget af Ottos".

Riising er derfor nu ejer af det, han kalder ”et grimt, brunt pibestativ uden piber” - købt for 5.000 kroner.

 

 

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden