21. feb. 2020
Af John Lautrup

Jacob Risgaard fra Løvens hule: Blev smidt ud af børnehjem og skole

Jacob Risgaard
Jacob Risgaard
Foto: DR
Jacob Risgaard fra Løvens Hule havde en kaotisk barndom, men blev reddet af en ihærdig klasselærer.

Jacob Risgaard har charmeret alle med sit gode humør og jyske selvironi i DR-programmet "Løvens hule". Men hans omgivelser klappede ikke ligefrem ad ham, da han som barn var en uvorn løveunge hjemme i nordjyske Søby, afslører han i podcasten "Rollemodellerne".

Den succesfulde iværksætter og medejer af webshoppen, Coolshop, var en rod som barn, og det kunne være endt helt galt, hvis det ikke havde været for hans egne rollemodeller: En morfar og klasselæreren, Kirsten.

De to troede på ham, selv om han både blev smidt ud af et børnehjem og senere også skolen. De sidste sted fik han sparket, fordi han med egne ord "drak bajere i frikvarteret og dyrkede pot i vindueskarmen".

- Jeg blev smidt ud af børnehjemmet, fordi jeg lavede for meget ballade og fik så en meget lille lejlighed tæt på. De morgener, hvor jeg ikke dukkede op i skolen, der stod Kirsten pænt og bankede på, fortæller Jacob Risgaard i podcasten.

Trods hendes indsats blev han altså smidt ud af skolen som 14-årig. Men hun slog ikke hånden af ham af den grund.

- Jeg var lige blevet smidt ud af skolen, og der græd hun faktisk. Det var jo bare hendes arbejde, men at jeg betød så meget for hende, det kom bag på mig, siger Jacob Risgaard.

Morfaderen var hans rollemodel derhjemme, og Kirsten blev det udenfor hjemmets fire vægge. Og han fangede sig selv, da han besluttede sig for at gøre dem stolte.

- Unge mennesker kommer ud på et sidespor, hvis de ikke har nogen, de har lyst til at gøre stolte. At have sådan nogle mennesker, tror jeg, er næsten altafgørende i et liv, siger Jacob Risgaard.

Du kan høre hele podcasten ved at klikke her.

Læs mere om: