4. jun. 2023
Af Sofie Nymand

Jeanette Varberg fra Togtet var vild med Nikolaj Kirks mad, men her nægtede hun

Jeanette Varberg og Nikolaj Kirk
Jeanette Varberg og Nikolaj Kirk
Foto: DR
Det var ikke alt, der gled ned, da Nikolaj Kirk kokkererede ombord på Rosalina i Togtet.

Søndag på søndag har man i DR-programmet ”Togtet” kunne følge arkæolog Jeanette Varberg, når hun sammen med tv-kokken Nikolaj Kirk og ti andre besætningsmedlemmer har taget vikingernes tur over Atlanten.

Ombord på Rosalina skulle de mærke vikingernes rejse ud i det ukendte på egen krop – med bølgegang, isbjerge og ikke mindst den menu, som vikingerne i sin tid kunne servere.

Sidstnævnte stod Nikolaj Kirk for – og her var det ikke alt, der var lige populært hos Jeanette Varberg.

Særligt én gang nægtede hun.

­­– Det var en fermenteret haj, som Nikolaj havde købt på Island – det kunne jeg simpelthen ikke. Jeg blev bare nede i min køje. De andre er oppe på dækket, men arkæologen mangler, fortæller Jeanette Varberg med et grin til BILLED-BLADET.

– Det er jo rådden fisk, og det lugter bare virkelig skidt, og det kunne jeg mærke, det skulle jeg bare ikke.

Og Jeanette Varberg var ikke den eneste, som ikke var fan af den fermenteret haj. Det ser man i femte afsnit, hvor flere ikke kun levner, men læner sig udover rælingen og spytter hajen ud i havet.

Men selvom hajen ikke var nogen succes, var der flere retter, som faldt i god jord hos arkæologen.

– Han lavede virkelig lækker mad, og det er jo luksus at have så god en kok med ombord. For selvom han serverer noget, der er lidt specielt, så sørger han altid for, at det smager godt – hajen kan jeg dog ikke udtale mig om, afslutter Jeanette Varberg.

"Togtet" kan ses på DRTV.

Læs mere om: