28. mar. 2017
Af John Lautrup

Jens Nauntofte er død

Jens Nauntofte
Foto: Jesper Sunesen / BILLED-BLADET
Journalist Jens Nauntofte er død efter 14 dages sygdom, skriver Ekstra Bladet

Jens Nauntofte er død efter kort tids sygdom. Det bekræfter hans kone, Maria Stenz, over for Ekstra Bladet.

DR-legenden døde mandag efter 14 dages sygdom.

- Jeg har ikke lyst til at sige så meget, for jeg er på vej til bedemanden, men jeg kan bekræfte, at Jens døde i går. Til sidst ville hans hjerte ikke mere, selv om lægerne virkelig kæmpede, siger Maria Stenz til Ekstra Bladet.

- Hvis du endelig skal skrive noget, så vil jeg gerne have, du skriver, at jeg synes, det danske sygehusvæsen er helt enestående fantastisk. Det er, hvad jeg har lært af dette forløb, og på den baggrund synes jeg, at alle skal betale deres skat med glæde. Jeg har ikke ord for, hvor godt vi er blevet behandlet, tilføjer hun til avisen.

Jens Nauntofte fik ilddåb i Vietnam

Jens Nauntofte var egentlig uddannet historiker, men det var som udenrigsjournalist, han blev et kendt og højtrespekteret navn. Allerede under historie-studiernne fik han sin ilddåb, da han rejste til Vietnam og skrev om krigen til dagbladet Information.

I 1977 blev han ansat i Danmarks Radio, hvor han de næste tre årtier nåede at blive både udenrigskorrespondent, medredaktør på udenrigsmagasinet "Horisont" og vært på TV Avisen.

LÆS OGSÅ: Kendte danskere står i kø i New York

Stor viden om Mellemøsten

Det var hans store viden om Mellemøsten, som gennem alle årene satte det største aftryk. Mange vil huske hans kompetente værtsarbejde sammen med major Svend Bergstein under Irak-krigen.

Ved siden af sit arbejde fik han også tid til at skrive 17 bøger om primært Mellemøsten og Tyskland, hvor han i en periode var DR's korrespondent.

Jens Nauntofte var siden 1982 gift med skuespiller Maria Stenz.

LÆS MERE: TILLYKKE: Maria Stentz fylder 76 år

Læs mere om: