4. apr. 2016
Af Henrik Salling

Jesper Theilgaard får vindmøllepris

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/bb-89634_0.jpg
Foto: Jesper Sunesen
Vejrværten Jesper Theilgaard modtager pris for sin indsats for god folkeoplysning om klimaproblemer.

DR's klimaekspert og mangeårige vejrvært Jesper Theilgaard har ifølge Danmarks Vindmølleforening gjort en ekstraordinær indsats for den gode folkeoplysning. Og blandt andet derfor får den populære vejrvært Vindmølleprisen 2016.

LÆS OGSÅ: Prins Joachim blev petanque-mester i Laos

- Allerede for år tilbage, hvor det ikke var en del af vejrudsigten at se længere frem end de normale fem dage, dristede Jesper Theilgaard – som en af TV-mediets respekterede vejrprofeter – sig til at pege på risikoen for klimaforandringer. Igennem årene har han fortsat fortalt om den hastighed, hvormed klimaet ændrer sig og de store udfordringer, vi står overfor, lød det i motiveringen fra Kristian Jakobsen, der er formand for Danmarks Vindmølleforening.

Meget at fejre for Jesper Theilgaard

Prisen til Jesper Theilgaard kommer kort tid efter, at vejrværten havde meget at fejre i efteråret. Her kunne Jesper Theilgaard, der er uddannet flyvemeteorolog, både fejre sit 40-års jubilæum i statens tjeneste, 25-års jubilæum i DR og sin egen 60-års fødselsdag.

Gå ikke glip af en nyhed eller en fordel. Klik her og meld dig til BILLED-BLADETs nyhedsbrev!

- Da mit job handler om formidling, er det en stærk inspiration at modtage en pris for måden at gøre det på. Den anerkendelse, som Vindmølleprisen er udtryk for, giver naturligvis lyst til at fortsætte det arbejde i mange år endnu. Når det samtidig er min formidling af klimaforandringerne, som jeg anser som et af verdens væsentligste problemer, gør det mig ekstra glad, siger Jesper Theilgaard.

Læs mere om: