21. aug. 2020
Af Niels Burgos

Joakim Ingversen vært i ny Bagedyst

Joakim Ingversen og Sofie Linde.
Joakim Ingversen og Sofie Linde.
Foto: Kaspar Wenstrup
Den store bagedyst vender tilbage - på en helt ny måde. I den nye udgave er det børn, som konkurrerer

DR er gået i gang med at producere sæson nummer otte af det superpopulære program "Den store bagedyst". Men ikke alt vil være, som det plejer i teltet ved Clausholm Slot i Østjylland. Næste gang bliver det nemlig børnenes tur til at konkurrere på kreativitet og håndværk omkring røremaskiner, dejskrabere og ovne.

Lige nu er DR i gang med at finde de helt rigtige bagetalenter i alderen 14-16 år - og konceptet bag "Den store juniorbagedyst" er langt hen af vejen det samme som i originalversionen med voksne deltagerne. Dog vil hvert program kun bestå af to udfordringer i stedet for tre. Men hvad med niveauet?

Lige så dygtige som de voksne

- Det er overraskende højt, siger Søren Olsen til dr.dk. Han har, siden "Den store bagedyst" blev lavet for første gang i 2012, været redaktør på programmet. Det betyder, at han har været med til samtlige castings i det danske programs historie.

- Man kan tydeligt se, at børnene udfordrer sig selv på svære teknikker såsom at lave glaze, isomalt og ganache, og jeg må sige, at det er virkelig flot, det de laver, siger Søren Olsen og uddyber:

- Niveauet kan i hvert fald sagtens måle sig med de kager, som vi har set til tidligere castings med voksne ansøgere.

Mange hundrede børn har sendt ansøgning om at komme med til castingen - men kun otte kommer med i programmet for at dyste om at blive vinder af "Den store juniorbagedyst". Vært i programmet bliver Joakim Ingversen, mens dommerpanelet består af Katrine Foged Thomsen og Markus Grigo. "Den store juniorbagedyst" bliver sendt på DR1 i foråret 2021.

Læs mere om: