29. jan. 2018
Af Juliane Olsen

Jørgen de Mylius fejrer 55-års jubilæum hos DR

Jørgen de Mylius
Jørgen de Mylius
Foto: Lars H. Laursen
Radioværten Jørgen de Mylius kan mandag fejre 55-års jubilæum hos DR, men der bliver nu ikke den store ståhej af den grund.

Den 71-årige radiovært Jørgen de Mylius kan mandag fejre, at det er 55 år siden, han startede sin ansættelse hos DR.

Egentligt var det et surt brev til DR’s ledelse, der blev sendt i 1963, som kickstartede Jørgen de Mylius’ vej ind i det store mediehus.

- Jeg havde et lille talent for medieverdenen, og efter nogle år med musikprogrammer som ”Ugens Top 20” samt ”Efter Skoletid” blev jeg samtidig en slags elev på natredaktionen på P3, siger Jørgen de Mylius til BILLED-BLADET.

Jubilæet skaber ikke stor ståhej

De første år hos DR var dog både sjove og svære for det unge talent, der måtte kæmpe med at overbevise DR’s ledelse om, at de unge lyttere skulle serviceres med moderne musik.

Selve jubilæet, der også rummer Jørgen de Mylius’ 40-års jubilæum som TV-vært, går dog relativt let hen over den erfarne radiolegende.

Den bliver blot markeret med en god middag, men radioværten har ”også holdt så mange jubilæer”, som han siger.

Passionen for musik lever stadig

Selv om Jørgen de Mylius er over 70 år, så er planen umiddelbart, at karrieren fortsætter med radioprogrammerne ”Hithouse” og ”Eldorado”.

Musik er nemlig en så stor passion for radioværten, at han slet ikke kan lade være med at dyrke den.

Læs meget mere om Jørgen de Mylius’ flotte karriere i det store jubilæums-interview i BILLED-BLADET, der udkommer torsdag den 18. januar.

Læs mere om: