Johanne fra Den store bagedyst afslører: Derfor røg jeg ud

Johanne Gormsen

Johanne Gormsen

Foto: Mikael Rieck
Johanne Gormsen er færdig i "Den store bagedyst". Nu forklarer hun, hvorfor det gik galt i den hemmelige udfordring.

Konkurrencen spidser til i ”Den store bagedyst”, og lørdag aften var det blevet tid til kvartfinalen, hvor fem deltagere skulle blive til fire.

Aftenens tema var kagetrends, og selvom Johanne Gormsen har godt styr på sit håndværk, var det hende, der måtte forlade konkurrencen.

Kunne ikke læse opskriften

18-årige Johanne, var 17 år gammel under optagelser og var dermed årets yngste deltager. Alligevel har hun uge efter uge imponeret med sine evner i det søde køkken.

Det var da heller ikke mangel på evner, der var årsagen til, at hun røg ud. Det skyldes tværtimod en udfordring, som Johanne har kæmpet med hele sit liv.

- Det gik ikke særlig godt i den hemmelige udfordring, og det var irriterende, at det skulle gå så dårligt, siger Johanne og fortsætter:

- Jeg kunne ikke læse opskriften. Når jeg bliver stresset, kan jeg ikke læse. Der var normalt én fra produktionen, der hjalp med at læse opskrifterne, men der var meget stress, og hun kunne ikke være der, når kameraerne filmede mig. Så jeg fik ikke den fornødne hjælp, fortæller Johanne, der er ordblind.

Træls måde at ryge ud på

I de hemmelige udfordringer er opskrifterne ofte lange og komplicerede, og det ærgrer den unge bagedyst-deltager, at det var hendes manglende læsefærdigheder, der var medvirkende årsag til, at hun røg ud i kvartfinalen.

- Jeg er rigtig ærgerlig over, at det er den, jeg brænder mig på. Det er træls at ryge ud, fordi jeg ikke kan læse.

Johanne Gormsen
Foto: DR

Johanne Gormsen

Johanne er stolt

Bortset fra måden, Johanne måtte forlade konkurrencen på, er hun dog fuldt ud tilfreds med sin deltagelse. Hun havde som mål at nå til program 7, og det lykkedes, og dertil har hun lært en masse af at være med.

- Jeg er stolt over det, jeg nåede, men jeg var også lettet over at ryge ud. Så kunne man lige få noget luft. Jeg savnede meget, at jeg kunne være mig selv lidt mere i stedet for at skulle stresse hver uge over at øve nye kageropskrifter.

Spar 281 kr. på 13. nr. af BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Meget krævende 

Det er meget krævende at være med i ”Den store bagedyst”. Niveauet er igen i år tårnhøjt, og det kræver mange timers øvelse at kunne præstere i teltet uge efter uge.

- Det har været en vild oplevelse, men også virkelig hårdt. Meget hårdere, end jeg havde regnet med. Det har været sjovt og spændende, men jeg ville aldrig nogensinde gøre det igen, siger Johanne med et smil.

På lørdag er der semifinale i ”Den store bagedyst”, og årets tre finalister skal findes mellem Frederik, Anelise, Sæþór og Anna-Kathrine. 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden