21. jun. 2021
Af Laura Dalgård Hansen

Josefine Høgh: Derfor er herrelandsholdet noget særligt

Josefine Høgh
Josefine Høgh
Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR
Det danske landshold er noget for sig. Det blev for alvor tydeligt i Danmarks første EM-kamp, hvor Christian Eriksen pludselig faldt om.

Danmark fik en noget anden start på EM, end nogen havde regnet med, idet Christian Eriksen pludselig faldt om midt i kampen mod Finland.

Heldigvis har han det godt efter omstændighederne, og slutrunden fortsætter for fulde drøn rundt omkring i Europa.

Gode relationer

Fra studiet i Fælledparken sender DR hver aften, og det er med Josefine Høgh i spidsen.

Hun har en fortid som fodboldspiller og har også været med på kvindelandsholdet. I dag brillerer hun som sportsvært, og da BILLED-BLADET talte med hende få dage før slutrunden, satte hun ord på, hvad der kendetegner herrelandsholdet.

- Det, der kendetegner det danske hold, er, at det er et godt kollektiv. Der er et stærkt fundament og en gruppe spillere, som har spillet i mange år. Der er nogle gode relationer. Det skal man ikke tage fejl af, sagde hun .

- Når man møder ind fra forskellige klubber, er det altafgørende, at man har et godt fundament og de gode relationer. Det har vi på det her landshold. Det er nogle drenge, der har det supergodt sammen. Der er en god dynamik. De hygger sig og glæder sig til at komme hjem til deres landshold, forklarede Josefine Høgh.

I Danmarks kamp mod Finland blev det tydeligt for alle, at der er noget ganske særligt over det danske herrelandshold. Da Christian Eriksen pludselig faldt om midt på banen, var holdkammeraterne de lynhurtigt klar til at hjælpe. De skærmede ham i de afgørende minutter, og flere af dem havde også fokus på Christian Eriksens kæreste i det skelsættende øjeblik.

Siden er det væltet ind med hilsner til Christian Eriksen, ligesom landsholdet med Simon Kjær i spidsen er blevet hyldet verden over for deres sammenhold.

Læs mere om: