14. aug. 2018
Af John Lautrup

Josefine Høgh overtager TV-flagskib

Josefine Høgh
Josefine Høgh
Foto: Aller Media
Josefine Høgh har fået en kometstart på DR Sporten. Hun blev ansat i januar og skal nu afløse Peter Møller som vært på flagskibet "Fodboldmagasinet".

Josefine Høgh er klar over, at opgaven bliver stor, når hun fra på søndag overtager værtsrollen fra Peter Møller på "Fodboldmagasinet".

- Det er uden tvivl et par rigtig store sko, jeg skal fylde ud med min størrelse 38, griner den 28-årige sportsjournalist.

Josefine Høgh debuterede på DR Sporten i Aarhus i januar, og allerede nu overtager hun altså et af de helt tunge sportsprogrammer i dansk TV. Men hun har allerede vist sit værd under dette års dækning af vinter-OL, fodbold-VM og de daglige sportsnyheder.

Peter Møller har søgt nye græsgange

DRs sportsredaktion blev tidligere på året flyttet til Aarhus, hvilket Peter Møller benyttede som en passende lejlighed til at søge nye græsgange. Han ønskede hverken at pendle eller flytte familien til Aarhus.

- Peter Møller har formået at gøre "Fodboldmagasinet" til sit eget, så der ligger et kæmpe pres. Men jeg elsker en god udfordring. Og så er det vigtigt at sige, at jeg skal ikke være den nye Peter Møller. Jeg skal gøre det på min måde. Seerne skal genkende formatet "Fodboldmagasinet", men jeg skal præge det, så det bliver mit. Det kommer jeg til at bruge den første tid på, og det glæder jeg mig helt vildt til, siger Josefine Høgh.

Josefine Høgh selv fodboldspiller

Hun har selv spillet fodbold på eliteniveau i OB, IK Skovbakken og Fortuna Hjørring, hvor det også blev til Champions League-deltagelse, et dansk mesterskab og plads på kvindernes A-landshold. Samtidig har hun tidligere dækket dansk og international fodbold som reporter hos Discovery.

- Jeg håber, min fodboldfaglighed kommer til at skinne igennem, og at jeg med min passion for sporten kan formidle det til forskellige typer af seere. Både dem, der elsker fodbold, og dem, der ikke ser det hele tiden. Jeg vil virkelig gerne bringe min begejstring for fodbold ud til seerne, siger Josefine Høgh, som ikke har sin fodboldbegejstring fra fremmmede.

Hun er datter af den tidligere OB-målmand og landsholdsspiller, Lars Høgh.

Læs mere om: