12. feb. 2017
Af Casper Nielsen

Kaj og Andrea er kommet på museum

Kjeld Nørgaard og Hanne Willumsen sammen med Kaj og Andrea
Kjeld Nørgaard og Hanne Willumsen sammen med Kaj og Andrea
Foto: Krestine Havemann
Kjeld Nørgaard og Hanne Willumsen var til indvielse i Greve, hvor deres elskede dukker Kaj og Andrea sammen med adskillige andre fra DR's børne-univers har fået deres egen udstilling.

Kjeld Nørgaard og Hanne Willumsen var til stor indvielse i Greve, hvor deres elskede dukker Kaj og Andrea sammen med adskillige andre fra DR's børne-TV univers har fået deres egen udstilling på Greve Museum.

Vi har sat vores spor

Kjeld Nørgaard og Hanne Willumsen kunne se et langt arbejdsliv i DRs børne-TV udstillet i glasmontre, da de var til officiel indvielse af ”Børne-TVs historie”.

Udstillingen, der er produceret af DR, vises på Greve Museum fra den 14. februar til den 30. august, og byder på et stort tilbageblik på de udsendelser, som gennem 60 år har trukket børn, unge, forældre og bedsteforældre til skærmen.

- Det er dejligt at være kommet på museum. Jeg synes, det er fedt, at man har fået sat sine spor, sagde Kjeld Nørgaard til BILLED-BLADET, da han og Hanne Willumsen gennemgik nogle af de mange effekter på udstillingen.

Udstillingen blev indviet af Greves borgmester Pernille Beckmann. Den åbner lige til vinterferien og er for hele familien.

NOSTALGI: Bag kulissen hos Ingrid og Lillebror i 1972

Dejligt gensyn

Man kan få nostalgiske gensyn med billeder og effekter fra Sonja fra Saxogade, Ingrid og Lillebror, Sørøver Sally samt burgeren Elvis og Bamses støvler og meget mere.

Dukkerne Kaj og Andrea, samt dukken Anna fra "Anna og Lotte" (som Hanne Willumsen også lagde stemme til) trak folk til glasmontrerne.

- Jeg kunne godt lide at lave både Kaj og Andrea og Anna og Lotte. Men jeg er generelt bare glad for, at folk har nydt det. Vi havde det i al fald sjovt, da vi lavede det, sagde Willumsen, der begyndte i 1971 med Kaj og Andrea.

Optræder stadig

- Så vi har 50-års jubilæum om fire år. De ringer da også indimellem og vil have os ud, fortæller Kjeld Nørgaard.

Han refererer til, at de som ”Kaj og Andrea” i november sidste år optrådte i fire udsolgte koncerter i DR koncerthuset, hvor den snerpede papegøje og den flabede frø leverede en kommenteret udgave af Sergej Prokofievs "Peter og Ulven" med Ole Kibsgaard som fortæller.

Nu kan de elskede dukker opleves på Greve Museum, der har åbent tirsdag-fredag fra klokken 11-15, samt lørdag 11-16 og søndag fra 11-17.

NOSTALGI: Jørgen Clevin er børnenes favorit i 1960

https://imgix.billedbladet.dk/kh_bb_greve_museum_002.jpg
Foto: Krestine Havemann

Læs mere om: