16. apr. 2016
Af af John Lautrup

Ken Vedsegaard fra Krøniken: Fedt at være skuespiller igen

Ken Vedsegaard
Ken Vedsegaard
Foto: Hanne Juul
Ken Vedsegaard, Erik i "Krøniken", kørte sur i sit fag og holdt en pause. Men nu har han genfundet lysten til skuespillet.

Ken Vedsegaard, 43 år, oplevede efter 10 års massivt arbejdspres ovenpå "Krøniken", at lysten til at være skuespiller forsvandt. Han tabte gnisten og tog en pause fra faget i nogle år. Men nu er han tilbage og har igen fuld gang i karrieren samtidig med, at "Krøniken" atter løber over skærmen.

- Jeg er kommet tilbage med en lidt anden ydmyghed og en anden indstilling til, hvad det her fag er, siger han og forklarer, hvorfor han synes, det er fedt at være skuespiller igen.

- Man jo får mulighed for at leve nogle sider ud af sig selv, som der ikke nødvendigvis er plads til eller ville være acceptabelt i det virkelige liv. Du kan få lov at flippe lidt ud. Og du kan få lov at undersøge andre måder at tænke på end din egen. Og du kan få lov at sætte dig i situationer, som man ellers ikke ville komme i. Og dét, der kendetegner langt de fleste i den her branche er jo, at de er lidenskabeligt optaget af den. Og det vil sige, at man arbejder sammen med folk, der virkelig brænder for det, de laver. Og det er jo et fantastisk privilegie.

Gå ikke glip af en nyhed eller en fordel. Klik her og meld dig til BILLED-BLADETs nyhedsbrev!

Ken Vedsegaard elsker intensiteten

- Den intensitet elsker jeg. Og jeg kan også godt lide præstationskravet. Jeg kan godt lide, at der skal leveres på kommando. På en optagelse, når der bliver sagt "værsgo!" eller på teatret, når klokken bliver 20. Dér skal der afleveres. Den disciplin, der er i det, elsker jeg, siger Ken Vedsegaard og tilføjer:

- At jeg kan få lov at komme rundt i så mange afkroge af det at være menneske, ser jeg helt oprigtig som et kæmpe privilegium. Nu til dags. Sådan har jeg ikke altid haft det, men sådan har jeg fået det. Det tror jeg var noget af det, den der pause gav mig.

LÆS MERE: Vidste du det om Ken Vedsegaard?

Læs mere om: