3. jan. 2013
Af af Dorte Quist

Kendte støtter Peter Myginds mobbe-aktion

Peter Mygind
Peter Mygind
Foto: Ole Bjørk
Mathilde Norholdt og Line Gertsen fortæller, hvordan de blev mobbet som barn.

Efter premieren i går på Peter Myginds mobbe-program "Myginds Mission" på DR1 har en række kendte danskere fortalt om, hvordan de oplevede at blive mobbet som barn.

Skuespilleren Mathilde Norholt bliver stadig i dag stærkt berørt, når hun fortæller om sin skolegang.

- Jeg blev mobbet og holdt udenfor. Jeg blev ikke talt til, og hvis jeg blev talt til, så blev jeg grinet af. Jeg var også skide uheldig. Jeg havde bumser, bøjle og briller, og jeg kom aldrig med til festerne, fortæller Mathilde Norholt.

Hver eneste dag i sin barndom og ungdom gik hun og tænkte på, at der måtte være noget galt med hende, ligesom hun græd sig selv i søvn mange nætter.
Også TV-vært Line Gertsen var udsat for grov mobning i folkeskolen.

- Nogle af drengene i min klasse havde gjort det til en sport, at når jeg cyklede hjem fra skole, lå de på lur i skoven og standsede mig. Og de kunne finde på at skubbe til cyklen, så jeg væltede af den. Så fik jeg nogle mavepumpere, og de kunne finde på at tage min taske og sprede indholdet ud, siger hun.

- Jeg kan huske, at jeg faldt sammen over en bordplade ovre i skolen midt i en time og bare græd og græd. Når jeg tænker tilbage på det, kan jeg simpelthen lugte den linoleum, der var i bordpladen. Jeg kan komme til den fornemmelse af total magtesløshed, fortæller en berørt DR-vært.

Læs mere om: