22. aug. 2012
Af af Preben Petersen

Kim Bildsøe Lassen får nøglerolle i ny TV Avis

Kim Bildsøe Lassen
Kim Bildsøe Lassen
Foto: DR
Den populære nyhedsvært bliver den primære vært i DR's nyhedsstudie alle hverdage.

Fra den 3. september sender DR1 den sene TV Avis klokken 21.30 mandag-torsdag. Seerne vil opleve en stærkere nyhedsudsendelse, der er båret af mere faglighed og mere karakter i selskab med et nyt hold af faste værter og korrespondenter.

- Vi styrker landets største nyhedsudsendelse journalistisk og fortællemæssigt. Målet er at tilbyde alle en TV Avis, der rydder op i nyhedsstrømmen med fokus på det vigtigste for samfundet og den enkelte, siger DR's nyhedsdirektør Ulrik Haagerup.

Konkret styrker DR nyhedsformidlingen på DR1 med mere politik, udland og økonomi, men seerne vil også opleve en større dækning af sundhed, nye tendenser og det moderne liv, hvor nye reportere vil blive tilknyttet. Som noget nyt får seerne også et nyhedsoverblik op mod klokken 20.00.

- Engang kunne vi groft sagt komme langt med at sætte billeder på avisernes bedste historier. I dag er der så vild en nyhedsstrøm, at der skal noget ekstra til, hvis folk skal synes, at det er tiden værd at bruge tid på TV Avisen. Jeg glæder mig til, at seerne skal opleve resultatet af den nye TV Avis, siger Naja Nielsen, der er chef for TV Avisen.

For at understøtte den skærpede nyhedsdækning har DR udpeget et gennemgående værtshold, der skal være med til at give seeren en oplevelse af kontinuitet i nyhedsformidlingen. Kim Bildsøe Lassen er den primære vært i studiet alle hverdage, og når han indimellem skal afløses, bliver det Lillian Gjerulf Kretz, der stadig kan opleves som fast vært på "21Søndag".

- Den nye TV Avis skal give danskerne perspektiv på de nyheder, han eller hun har set, hørt eller diskuteret dagen igennem på arbejdet, i fodboldklubben eller ved middagsbordet. Værternes rolle har en enorm betydning for, hvor godt seeren føler sig tilpas, og derfor har vi valgt, at man fremover kun skal forholde sig til få værter, siger chef for TV Avisen, Naja Nielsen.

DR Nyheder har som noget nyt udpeget korrespondenter, som seerne kommer til at møde, der hvor begivenheden udspiller sig. Blandt de nyudnævnte korrespondenter kan for eksempel nævnes Peter Qvortrup Geisling, der bliver sundhedskorrespondent, og Nina Munch-Perrin, der indtager stolen som økonomi- og erhvervskorrespondent. Fælles for alle korrespondenterne er, at de er eksperter inden for deres stofområde.

BILLED-BLADET har talt med Kim Bildsøe Lassen om hans nye rolle, og interviewet finder du i denne uges udgave af bladet.

Læs mere om: