Fredag, 6. december 2013 — af af John Lautrup

Kirsten Olesen: Familien betyder alt

Foto: Niels S. Andersen
DR1s nye dramaserie, Arvingerne, har snart premiere og fortæller historien om familiehemmeligheder og løgne, der dukker frem og ændrer alt, da familieoverhovedet i skikkelse af Kirsten Olesen dør.

Kirsten Olesen har på egen krop erfaret, hvad det vil sige at skulle slås med en dominerende forældre. Hendes far modsatte sig indædt hendes ønske om at blive skuespiller. Hun tog nærmest uddannelsen i smug, og der gik lang tid, før far og datter kom på talefod igen. Men alt endte i fryd og gammen. Familien blev samlet, og for Kirsten Olesen er familien alt.

I DR1s nye store dramasatsning, Arvingerne, der får premiere 1. januar, spiller hun den døende kunstner og  mor, Veronika Grønnegaard, der med sit testamente får skeletterne til at vælte ud af skabet i familien. Hun har været et selvoptaget modermonster for fire børn.

Ét gav hun væk, og de tre andre gav hun en fri og kaotisk 68’er-opvækst. De har udviklet sig vidt forskelligt, og bodelingen efter moderens død åbner for et væld af familiehemmeligheder og løgne.

Arvingerne er en moderne familiesaga om omkostningerne ved de frigjorte 60’ere og 70’ere.

Lærer at være enlig

- For mig er familien kernen i mit liv. Det er dem, man deler hele sin historie med, siger Kirsten Olesen til BILLED-BLADET.

Begge hendes forældre er døde, men hun har en søster, der også er skuespiller, Karen-Lis Ahrenkiel, og hun er moster til fire voksne børn.

Og jeg er ikke nogen skyggetante. Jeg blander mig, ler Kirsten Olesen, som i år oplevede den sorg at miste sin mand, guitaristen Ole Ousen.

- Jeg er i gang med at lære at være enlig. Det er en proces, som tager tid, siger hun stille.

Arvingerne har premiere onsdag 1. januar og vises derefter hver søndag klokken 20, som det sig hør og bør for DR1s store dramaserier. Første sæson byder på 10 afsnit og næste vinter venter yderligere otte afsnit. 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden