12. jun. 2021
Af Laura Dalgård Hansen

Kommentator Andreas Kraul: Så travlt bliver hans EM

Andreas Kraul
Andreas Kraul
Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR
Andreas Kraul og kommentatorkollegaen Morten Bruun skal på rundtur i Europa for at dække EM.

Med et års forsinkelse er det endelig blevet tid til EM. Slutrunden bliver blandt andet spillet i Danmark, men også en række andre europæiske lande lægger grønsvær til kampene.

Faktisk skal EM spilles i hele 11 forskellige byer: Amsterdam, Baku, Sevilla, Budapest, Bukarest, Glasgow, København, London, München, Rom og Skt. Petersborg.

Det betyder samtidig også, at kommentatorerne skal rundt i store dele af Europa for at dække slutrunden.

Også DR’s Andreas Kraul.

Forberedelserne har været i gang længe, og lørdag skal han kommentere Danmarks første kamp. Den er mod Finland, og den spilles i Parken.

- Jeg er i Parken fra tidligt om formiddagen. Fuldstændig klar og klædt på og psyket op. Jeg skal finde det rigtige spændingsniveau. Ved 20-tiden er kampen færdig, og så handler det om at få det gjort færdigt og givet karakterer til vores hjemmeside og få en god nats søvn, fortæller Andreas Kraul til BILLED-BLADET.

Rundrejse i Europa

Efter kampen i Parken skal Andreas Kraul og makkeren videre rundt i Europa.

- Jeg skal op næste morgen og til Amsterdam og være klar igen om aftenen til Holland/Ukraine. Bagefter en god nats søvn og sammen med Morten Bruun videre til München. Så kan vi trække vejret en aften, og så er vi klar om tirsdagen til Frankrig/Tyskland. Sådan kommer det til at køre i en måned. Det er én lang Europa-rundrejse med kampe hele tiden. Det gælder om at være til stede i nuet, forklarer 46-årige Andreas Kraul.

Han har prøvet det flere gange før, når han har dækket slutrunder, og han er fuldstændig klar til at gøre det igen. I år bliver det dog lidt anderledes, fordi de undervejs hele tiden også skal testes for corona.

https://imgix.billedbladet.dk/dr-0592366_1_1.jpg
Andreas Kraul, Josefine Høgh og Henrik Liniger er med på DR's EM-hold.
Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR

Læs mere om: