29. aug. 2020
Af Karina Didriksen

Krimistjernen fra Inspector Morse: Hans triste skæbne

John Thaw som Inspector Morse.
John Thaw som Inspector Morse.
Foto: MEGA
Den britiske skuespiller John Thaw havde stor succes med rollen som kriminalinspektøren Morse. Han levede et hårdt liv og døde for 18 år siden.

Rollen som Inspector Morse i serien af samme navn gjorde den britiske skuespiller John Thaw til et berømt ansigt verden over.

Han spillede den legendariske rolle i 13 år, fra 1987-2000, og blot to år senere døde han, kun 60 år gammel.

Krimistjernen blev i 2001 ramt af kræft i spiserøret – samme sygdom, som kostede hans forældre livet – og den 21. februar 2002 døde han efter en hård kamp.

Var glad for alkohol

I "Inspector Morse" var skuespillerens karakter kendt for at køre i en rød Jaguar og lytte til Wagner – og så var han glad for alkohol, i særdeleshed whisky.

I virkeligheden havde John Thaw også smag for de våde varer, og han havde et alkoholmisbrug indtil 1995, hvor han lagde sprutten på hylden. Derudover begyndte han allerede at ryge som 12-årig.

Han var vokset op under barske kår i Manchester, hvor hans mor forlod hjemmet, da han var syv år gammel, og faderen arbejdede som langturschauffør.

Gift med skuespiller

Ved sin død var John Thaw gift med skuespilleren Sheila Hancock, som i dag er 87 år gammel. Til begravelsen deltog flere kendte mennesker, deriblandt britiske prins Charles.

John Thaw giftede sig med Sheila i 1973, og sammen fik de datteren Joanna i 1974. Derudover adopterede han sin hustrus datter, Melanie.

John Thaw havde også datteren Abigail fra sit første ægteskab med Sally Alexander, som han blev skilt fra i 1968. Alle hans tre døtre er i dag blevet skuespillere.

Krimistjernen kan ses i "Inspector Morse" hver lørdag formiddag på DR1. Her ses han med kollegaen Lewis ved sin side. Han blev spillet af Kevin Whately, som i 2006 fik sin egen krimiserie med titlen "Lewis".

https://imgix.billedbladet.dk/6331052.jpg
Foto: MEGA

Læs mere om: