Lars Mikkelsen storhitter med Danmarks historie

Lars Mikkelsen
Foto: Krestine Havemann/BILLED-BLADET

Mere end én million danskere har fulgt med DRs dokumentarserie "Historien om Danmark" med skuespiller Lars Mikkelsen som den gennemgående fortæller.

Søndag, 30. april 2017 - af Henrik Salling

Danmarks historie er pludselig kommet på alles læber igen. Søndag efter søndag har over én million danskerne siddet klistret til skærmen for at få indblik i historien om Danmark fra stenalderen og frem til den sene middelalder.

Fælles for alle programmerne er fortælleren, skuespilleren Lars Mikkelsen, som pludselig træder ind i de historiske scener og med sin bløde og behagelige stemme gør historien til en spiselig størrelse.

Det synes mere end én femtedel af Danmarks befolkning om - og blandt danske familier er det nærmest blevet en tradition, at søndag aften står i historiens tegn.

Igennem ti programmer – fem i foråret og fem i efteråret – har DR inviteret seerne med på en fælles og fascinerende rejse tilbage til fortiden og ind i samtiden.

I det sidste af forårets frem programmer får seerne indblik i den sene middelalder. En periode fra 1350-1526, hvor Danmark forvandler sig fra en splittet nation til en stormagt.

Og også en tid, hvor Danmark får landets første kvindelige i dronning, Margrethe den 1. Danskerne i middelalderen bliver dog også udfordret på sygdom og død, da den sorte død rammer en i forvejen hårdtprøvet befolkning.

Lars Mikkelsen høster stor succes

Ikke kun med det historiske program har skuespiller Lars Mikkelsen succes. I marts modtog han en Bodil-statuette for sin rolle i filmdramaet "Der kommer en dag". Han er verdensberømt for sin rolle som russisk præsident i hitserien "House of Cards" med bl.a. Kevins Spacey, og så er han i øvrigt gift med den skønne skuespiller Anette Støvelbæk.

LÆS MERE: Lars Mikkelsen om historisk værtsrolle: En drøm er gået i opfyldelse.

Lars Mikkelsen Foto: DR