Torsdag, 4. april 2019 — af Laura Dalgård Hansen

Lars Mikkelsen tilbage i ny DR-serie

Lars Mikkelsen.
Lars Mikkelsen.
Foto: Alex Tran
Lars Mikkelsen vender tilbage som fortæller i en ny historisk DR-serie. "Grænseland" er titlen, og den handler om tabet af og genforeningen med Sønderjylland.

DR havde stor succes med serien ”Historien om Danmark”, der med skuespilleren Lars Mikkelsen i spidsen fortalte vores historie gennem flere tusind år.

Tab og genforening

Nu begynder DR optagelserne til endnu en historisk serie, og det bliver igen med Lars Mikkelsen som fortæller. Titlen er ”Grænseland”, og den går tæt på tabet af og genforeningen med Sønderjylland.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Inden jeg gik i gang med forberedelserne til ’Historien om Danmark’ vidste jeg godt, at historie optog mig en hel del. Men det er kommet bag på mig, i hvilken grad min interesse er blevet skærpet. Og i takt med, at jeg får mere viden om historie, jo mere vigtig bliver den for mig. Så da DR foreslog, at vores næste fælles projekt skulle handle om Danmarks genforening, var jeg ikke længe om at slå til, fortæller Lars Mikkelsen, der ser frem til arbejdet.

Lars Mikkelsen: Jeg glæder mig til at bidrage

- Jeg glæder mig til at bidrage til at nuancere en meget væsentlig del af vores historie i forhold til vores selvopfattelse som nation, siger han i en pressemeddelelse.

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!
Få BILLED-BLADET hjem til dig Se alle vores tilbud her!

I "Grænseland" kommer seerne tæt på nogle af dem, der spillede en afgørende rolle, da beslutningerne skulle tages, men også helt almindelige mennesker, der blev påvirket af begivenhedernes gang.

Optagelserne til ”Grænseland” begynder den 4. april. Seriens fire afsnit bliver efter planen vist i 2020, som også er 100-året for genforeningen.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden