21. nov. 2012
Af af Jannie Øberg

Laura Kjærgaard er færdig med slankekure

Laura Kjærgaard
Laura Kjærgaard
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Den enorme opmærksomhed gjorde, at Laura blev alt for optaget af sin vægt.

Da Laura Kjærgaard gik på scenen i den allerførste sæson af "X Factor" for fem år siden, blæste hun nærmest seerne tilbage i sofaerne med sin imponerende stemme og sin bomstærke udstråling. Men selv endte hun også med at blive blæst rundt af den voldsomme opmærksomhed, som både hun og programmet tiltrak sig. De mange øjne, blitzlys og meninger gjorde blandt andet, at hun efterfølgende blev alt for optaget af sin vægt.

Ekstrem med maden

- Efter X Factor tabte jeg mig meget, men det var ikke på nogen sund måde. Jeg var al for ekstrem med min mad og træning, og det tangerede nok til en spiseforstyrrelse uden dog at blive helt vildt alvorligt. Men jeg vil i hvert fald ikke anbefale det til nogen," siger 28-årige Laura, som kørte sig selv hårdt både med arbejde og skrap diæt i cirka to år efter X Factor.

Bekymret familie

- Til sidst tog min familie fat i mig og sagde: Du skal passe på dig selv.

Det er også Lauras budskab til andre X Factor deltagere. For det er nemlig en meget voldsom tur i karrusellen.

- Du kan være nok så stærk og have et godt bagland, men man aner ikke, hvad der rammer en, når man bliver kastet ind i det cirkus. Der var meget fokus på mit udseende, og jeg så hele tiden mig selv i bladene. Derfor kom jeg til at gå meget op i det ydre, siger Laura, som i dag har droppet de skrappe kure og hårde krav til tallet på vægten.

Tror ikke på hurtige kure

- På et tidspunkt tænkte jeg: Hvem gør jeg det her for? Det hjalp også, at jeg fik en kæreste, som accepterede mig, som jeg var. Efterfølgende gav jeg mig selv lov til at slappe mere af. Jeg begyndte at leve sundere og tænkte mere langsigtet i stedet for de hurtige løsninger. I dag er jeg færdig med at gå på kur. Nu spiser jeg fornuftigt, og træner, når jeg har lyst. Mad er livskvalitet for mig, og jeg dur ikke til at være i kort snor.

Læs mere om: