2. jun. 2020
Af Niels Burgos

Legendarisk tv-krimi vender tilbage

Raymond Burr som Perry Mason
Raymond Burr som Perry Mason
Foto: Mega
Perry Mason var tv-advokaten over dem alle. Nu vender han tilbage i en ny version.

Det hele startede i 1957. Dengang verden stadig mest var i sort/hvid - i hvert fald på tv-skærmen. I USA blev et af de helt store tv-hits det nye retssals-drama "Perry Mason" med skuespilleren Raymond Burr i titeltollen som den knivskarpe bulderbasse, der er succesrig forsvarer i selv de mest umulige retssager.

Raymond Burr vildt populær

"Perry Mason" var den allerførste Hollywood-serie, der blev sendt med et fast ugenligt afsnit på en time. Der gik ikke længe, før tv-priserne begyndte at regne ned over serien og dens stjerner - og "Perry Mason" gik i begyndelsen af 1960'erne sin sejrsgang over hele verden, hvor flere og flere hjem havde fået installeret et fjernsynsapparat. Men faktisk har seriens popularitet holdt sig på toppen de seneste over 60 år. I 2014 spurgte Netflix deres brugere, hvem der er deres favorit-tv-stjerne. Svaret var Raymond Burr.

https://imgix.billedbladet.dk/perry1_0.jpg
Raymond Burr med skuespilleren Barbara Hale, der i alle årene spillede hans dygtige assistent. Fotoet er fra 1992, året før Raymond Burr døde.
Foto: Mega

I 1973 vendte skuespilleren tilbage i en ny udgave af "Perry Mason" - og fra 1985 blev der produceret 30 tv-film med Perry Mason - med Raymond Burr tilbage i hovedrollen. Han var aktiv som tv-advokat næsten helt frem til sin død i 1993. Han blev 76 år.

Men nu er der igen en Perry Mason på vej tilbage på skærmene. Det er streamingstjenesten HBO, der procucerer en spritny fortælling om forsvarsadvokaten fra Los Angeles - med skuespilleren Matthew Rhyss i titelrollen. Serien foregår i Los Angeles i 1932 - og vi får selvfølgelig også et gensyn med Perry Masons effektive sekretær, Della Street, der i alle de oprindelige film og serier blev spillet af Barbara Hale.´Hun døde i 2017, 94 år gammel.

SENESTE: HBO-Nordic oplyser nu, at den nye serie med Perry Mason får premiere allerede den 22. juni. Så der er noget at glæde sig til for brugerne på HBO.

https://imgix.billedbladet.dk/rhyss.jpg
Matthew Rhyss er i forvejen kendt fra Netflix-serien "The Americans". Nu skal han spille Perry Mason.
Foto: HBO

Læs mere om: