4. okt. 2012
Af af Hanne Rask

Lillian Gjerulf Kretz løser familiekonflikter

Steffen Kretz og Lillian Gjerulf Kretz
Steffen Kretz og Lillian Gjerulf Kretz
Foto: Lars. H. Laursen
I seks nye programmer skal Lillian Gjerulf Kretz forsøge at forsone familiemedlemmer, der ikke har talt sammen i årevis.

- Min familie er det vigtigste for mig, siger Lillian Gjerulf Kretz, der er gift med kollegaen fra TV Avisen Steffen Kretz, med hvem hun har en søn på to år. Også forholdet til hendes forældre og to ældre brødre er tæt og vigtigt for hende, og ikke mindst derfor kan hun nemt sætte sig ind i, hvor trist det ville være at undvære kontakten til et nært familiemedlem.

I seks nye programmer på DR1 skal hun være vært for familiemedlemmer, der af den ene eller den anden grund ikke har talt med hinanden i årevis. Hun skal hjælpe de implicerede med at begrave stridsøksen ved at invitere dem til en middag, hvor de kan mødes igen. Hvad, der sker derfra, er op til deltagerne selv.

Programmet "Rod i familien" sætter fokus på relationer, og de konflikter, der kan gå i hårdknude i en familie så konsekvensen bliver et egentlig brud mellem familiemedlemmer. Gitte Tækker, der er Faktaredaktør i DR, håber programmet kan inspirere til, at stridende familiemedlemmer selv tager initiativ til at begrave stridsøksen, eller at folk tænker en ekstra gang over konsekvenserne, inden de stopper kontakten med de nærmeste.

- Det er i familien, vi er allermest sårbare, siger Lillian Gjerulf Kretz, så for mig har det har været en krævende og udfordrende, men også en yderst livsbekræftende oplevelse at prøve at samle de her familier igen og eksempelvis se bedsteforældre møde deres børnebørn for første gang. Programmerne har givet familier, der ellers havde givet op, en mulighed for en ny begyndelse, sige hun.

"Rod i familien" har premiere på DR1 onsdag d. 17. oktober.

Læs mere om: