10. jan. 2014
Af John Lautrup

Line Gertsen og Nikolaj Sommer tabte naboopgør

Nikolaj Sommer og Line Gertsen.
Nikolaj Sommer og Line Gertsen.
Foto: AOP
En bitter nabostrid er endt endnu mere bittter for DR-vært Line Gertsen og hendes mand, tidligere Deadline-vært Nikolaj Sommer. De har nemlig tabt en retssag i landsretten.

Det skabte store overskrifter, da Nikolaj Sommer for et par år siden hamrede sin hånd ned i en nabos bil i den bebyggelse i Sydhavnen, hvor den tidligere Deadline-vært og nuværende kommunikationschef i Finansministeriet boede sammen med sin kone Line Gertsen, der er journalist på TV-Avisen.

Sammenstødet var kulminationen på en intens strid mellem de to og de øvrige andelshavere om retten til 200 kvadratmeter jord. Nu har Østre Landsret så ifølge BT afgjort sagen - og TV-parret tabte.

Manglede et friareal

Området i Sydhavnen er en Klondyke-agtig bebyggelse med 17 tidligere bådhuse, der er ombygget til beboelse. Men husene ligger tæt, og derfor manglede der et friareal, så husene kunne godkendes til beboelse. Derfor besluttede andelsforeningen ifølge BT i 2007 at opkøbe de omtalte 200 kvadratmeter jord. Nikolaj Sommer og Line Gertsen var blandt initiativtagerne, og på et møde i 2010 blev det besluttet, at syv ud af de 17 andelshavere fik de byggerettigheder, som de 200 kvadratmeter gav.

Er trådt ud af bestyrelsen

Af de syv huse ejede Line Gertsen og Nikolaj Sommer de to, og de fik med andre ord i særlig grad glæde af beslutningen. Tre af de andre andelshavere var utilfredse med beslutningen og anlagde sag for at få den kendt ugyldig, hvilket landsretten nu har givet dem medhold i.

BT har fået fat i Nikolaj Sommer, men han har ikke alverden at sige om dommen.

- Det er ikke en sag, der involverer mig. Jeg er flyttet derfra og er trådt ud af bestyrelsen. Jeg ejer stadig et hus, som jeg lejer ud, og jeg prøver at komme derude så lidt som muligt, siger han til avisen.

Læs mere om: