Lone Hertz vender tilbage til Frøken Nitouche

Dirch Passer og Lone Hertz.

Dirch Passer og Lone Hertz.

Foto: All Over
I aften viser DR1 "Frøken Nitouche", og i det nye år spiller Lone Hertz med i teateropførelsen af samme navn.

Når Lone Hertz holder foredrag rundt omkring i landet, er det under titlen "Fra Frøken Nitouche til foredragsholder".

For den 76-årige skuespiller, der begyndte sin karrriere som balletbarn på Det Kongelige Teaters balletskole, var "Frøken Nitouche" det store gennebrud. Den bliver ofte vist på TV, og DR1 viser den juleaften klokken 20.25.

- Det var stort for mig som ung skuespiller at få lov at være med. Der blev kælet for alt i "Frøken Nitouche". Kjolerne til mig blev syet hos de fineste modeskabere i København, og Annelise Reenberg, der instruerede, havde udtænkt filmen smukt og vidunderligt - ligesom når Erik Balling var bedst!, mindes Lone Hertz i dag.

Samler familien

Når Lone holder foredrag i dag, elsker folk at tale om filmen.

- Det er folk i alle aldre. Og på den måde kan jeg mærke, at det er en film, der virkelig samler familien og er en klassiker. Jeg tror, den besidder en uskyld, vi alle længes efter. Og giver os lov til at give os hen til noget, der ender lykkeligt, siger hun og fortsætter.

- Jeg ville ønske, folk også ville sætte sig ned og se "Tine", for den film var en gave for mig. Men når jeg engang er død, vil jeg blive husket for "Frøken Nitouche".

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?Klik her og læs hvordan

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan

Frøken Nitouche på teater

I 2016 - 53 år efter filmen - skal Lone Hertz endnu engang medvirke i "Frøken Nitouche", nemlig på Folketeatret. Denne gang skal hun spille priorinden, hvis historie er blevet udviklet i teaterstykket.

Desuden skal hun selv synge på scenen! I filmen var det Katy Bødtger, der lage stemme til Lones sange.

Teateropsætningen af "Frøken Nitouche" får premiere til efteråret.

- Det er dejligt, at jeg igen skal på turné i hele landet, siger Lone Hertz, der i dag skal holde jul med sin søn Tomas og bruger nytåret i Libanon hos sin datter Maria.

Lone Hertz med flere af de andre i teateropsætingen af "Frøken Nitouche". Blandt andet Pelle Emil Hebsgaard, Asger Reher, Trine Gadeberg og Johannes Nymark.
Foto: Gudmund Thai

Lone Hertz med flere af de andre i teateropsætingen af "Frøken Nitouche". Blandt andet Pelle Emil Hebsgaard, Asger Reher, Trine Gadeberg og Johannes Nymark.

LÆS MERE: Lone Hertz tog barnebarnet med til teaterpremiere

 

 

    Seneste nyt

    Læs mere om:

    Udvalgt til dig

    Fra forsiden