Mads Steffensen: Hemmeligheden bag Monopolet

Mads Steffensen.

Mads Steffensen.

Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
Mads Steffensen røber, hvordan det populære radioprogram Monopolet startede

Egentlig var det slet ikke meningen, at Mads Steffensen skulle lave det populære radioprogram "Mads og monopolet". For da han i 2003 arbejdede på P3, fik han tildelt lørdag formiddag, så han kunne lave et forbrugerprogram, men det havde han ikke lyst til.

Heldigvis skulle han giftes med sin Marianne på nogenlunde samme tidspunkt, og det kan både han og de mange lyttere fortsat glæde sig over i dag – hans eget bryllupsdilemma blev nemlig begyndelsen på ”Mads & Monopolet”.

Kæresten fik sin vilje

– I Nordjylland kører vi hesteskoen, for den har altid virket, men min daværende kæreste ville have, vi sad ved små runde borde. Og hvis man kan diskutere noget så ligegyldigt i så lang tid … Det var den første sten til det, der endte med at blive ”Mads & Monopolet”. Så skrev jeg det ned: ”Tre store personligheder diskuterer personligt dilemma.”

Så simpel var og er opskriften på radioprogrammet, der siden kun er vokset i popularitet og rykket til P4 – og bruden fik i øvrigt sit ønske om runde borde opfyldt.

Få BILLED-BLADET hjem til digSe alle vores tilbud her!

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!

En simpel diskussion om bordopstillingen til et bryllup blev altså startskuddet til ”Mads & Monopolet”, som med over en million lyttere hver lørdag for længst har slået sig fast som en succes.

De seneste år har publikum også haft mulighed for at opleve en aften med ”Mads & Monopolet”, når de har diskuteret danskernes dilemmaer på scener rundt om i Danmark. Til efteråret står Mads Steffensen og hans A-hold over for sit hidtil største livepublikum, når de gæster Royal Arena.

Én over nakken

– Det bliver så sjovt, og jeg glæder mig meget, og jeg tænker på det flere gange om ugen. Det er en stor ting for mig. Med alt det, vi har prøvet, er det noget særligt, så den skal have én over nakken.

– Men det er mange publikummer for at høre nogle mennesker sidde og snakke, griner han om de 4.000 siddepladser, der er sat til salg forud for showet i ”Royal Arena”.

Men der skal heller ikke herske tvivl om, at han elsker at møde ind i studiet lørdag efter lørdag, selv om han har gjort det siden 2003.

Jeg elsker det her program

– Det her er mit favoritsted sådan en lørdag formiddag, når vi skal i gang. Når vi sidder her, og det hele spiller, er der faktisk ikke noget sted, jeg hellere vil være. Jeg elsker det her program, og jeg har undret mig over, hvorfor jeg har det sådan efter så lang tid. Men det har jeg bare, forklarer han.

Lytterne er tilsyneladende heller ikke blevet trætte af det, for der er heldigvis hele tiden nye dilemmaer, der skal løses.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden