16. okt. 2022
Af Sofie Nymand

Manden bag Carmen Curlers: Her er virkelighedens curlerkonge Arne Bybjerg i dag

Carmen Curlers og Arne Bybjerg 
Carmen Curlers og Arne Bybjerg
Foto: Ralf Hayo og Tine Harden/DR
Axel Byvang i DRs "Carmen Curlers" er inspireret af curlerkongen Arne Bybjerg. Her er han i dag.

I øjeblikket kan man opleve Morten Hee Andersen i DRs søndagsserie “Carmen Curlers”, hvor han spiller den ihærdige iværksætter Axel Byvang.

Serien er inspireret af virkelighedens papillotte-eventyr, og Morten Hee Andersens rolle er bygget på curlerkonge Arne Bybjerg, der revolutionerede skønhedsindustrien med Carmen Curlers i 60’erne.

Trods en hård opstart med flere bump på vejen – især i forhold til udviklingen af de elektriske curlers – red Arne Bybjerg på en bølge af succes og levede et luksusliv med pragtvilla og en skriggul Rolls-Royce.

Hans ekstravagante livsstil for ikke at tale om hans ekstraordinære historie gjorde ham eftertragtet for de kulørte blade, hvori han også optrådte.

I 1969 valgte curlerkongen dog at abdicere, og han solgte sit livsværk til det amerikanske kosmetikfirma Clairol. Siden trak han sig også fra spalterne og spotlightet.

Men hvad skete der med Arne Bybjerg? Ham, hvis liv nu har leveret plottet til DRs nyt hitserie?

I 50 år har Arne Bybjerg levet ubemærket i Australien, hvor han bosatte sig med sin kone og børn efter salget.

Den i dag 94-årige Arne Bybjerg har ikke været en del af seriens tilblivelsen, men ifølge instruktør Mette Heeno har han dog hele tiden vidst, at den var på vej, og at den nu bliver vist i hjemlandet.

Sammen med familien har han også set de to første afsnit, og alle var de meget begejstrede.

Læs mere om: