Maria Yde: Takkede først nej til Aftenshowet

Maria Yde
Maria Yde
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Maria Yde er fast ansigt på Aftenshowet, men da hun i sin tid blev tilbudt jobbet på Aftenshowet, takkede hun nej. Læs hvordan hun alligevel endte der.

TV-værten på Aftenshowet Maria Yde har på sin egen nærmest diskrete facon stille og roligt placeret sig på skærmen gennem de seneste ti år. Først på TV 2 Lorry, så kriminalmagasinet Station 2 og Station 2 – Efterlyst, TV 2 News, DR Sporten, DR Update og siden februar 2012 altså på DRs Aftenshowet.

Egentlig var Maria Yde på barselsorlov, da Aftenshowet pludselig stod og manglede en vært, og spurgte om hun ville komme til casting.

- Det var lidt hu-hej-vilde-dyr, siger Maria Yde, der faktisk startede med at sige nej tak.

Det kunne ikke hænge sammen

- Min datter Liva var fem måneder på det tidspunkt, og jeg kunne slet ikke se, hvordan det skulle kunne kringles. Men så foreslog min mand, at jeg i det mindste sagde ja til den casting. Og så gik det jo sådan, at jeg fik jobbet. Og da havde jeg ligesom også allerede taget det første skridt, siger hun.

Men det var ikke bare sådan lige til at få nyt job og familie til at hænge sammen.

- Men vi fik det kun til at hænge sammen, fordi både min mor og min svigermor tilbød at hjælpe til med børnene, og fordi Janus, min mand, fik lov til at skære lidt ned på sin arbejdstid, og så fordi jeg ikke fik et fuldt vagtskema til at begynde med, siger hun.

Vikariat blev til fast job

Maria Yde skulle egentlig kun have været vikar på Aftenshowet i tre måneder, men da Puk Elgård ikke vendte tilbage til programmet, blev hun tilbudt at blive. Og heldigt kom det tilbud nærmest samtidig med, at DR Update, som hun var på barsel fra, blev lukket.

I dag kalder hun Aftenshowet for ’det bedste af alle verdener for mig lige nu’.

- Aftenshowet er et fantastisk sted at være med den drejning, som programmet har taget i retning af at være et sted, hvor man både kan lave aktuelle nyhedsinterviews, på vores egen Aftenshowet-måde, selvfølgelig, og også kan lave de mere bløde historier. Det mix kan jeg enormt godt lide, siger hun.

LÆS OGSÅ:
Maria Yde lever i hvad hun selv kalder et arrangeret ægteskab. Her forklarer hun, hvad det betyder

LÆS OGSÅ:
Caroline Boserup – tidligere vært på TV 2 – er stoppet på Aftenshowet. Her fortæller hun, hvorfor hun valgte at sige sin stilling på

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden