Mark Stokholm går på skattejagt på DR

Mark Stokholm.

Mark Stokholm.

Foto: DR
Mark Stokholm og Ditte Haue er værter, når jagten går ind efter en gammel vikingeskat på Bornholm lørdag aften.

Mark Stokholm og Ditte Haue er værter, når DR1 i aften, 15. august, sender direkte fra udgravningen af en gammel vikingeskat på Bornholm.

I 2012 blev der fundet 152 arabiske sølvmønter fra 800-tallet i den bornholmske muld. Mønterne er en del af en større sølvskat fra vikingetiden, og arkæologer fra Bornholms Museum har siden ledt efter den sidste del af skatten. I aften vil professionelle arkæologer og amatørarkæologer gå på jagt efter resten af skatten i Ibsker på Bornholm. Man er velkommen til at komme forbi og følge udgravningen. Har man en skattejæger gemt i maven, kan man også deltage i udgravningen - hvis man vel at mærke medbringer sin egen metaldetektor.

- Der er ingen garanti for, at vi finder noget, men vi håber selvfølgelig, at vi finder de sidste dele af skatten, så vi kan give danskerne en spændende og unik oplevelse af vores fortid, forklarer Anders Thomsen, dokumentarredaktør på DR1, i en pressemeddelelse.

I løbet af aftenen vil Ditte Haue og Mark Stokholm tale med historikere og arkæologer fra blandt andet Moesgaard Museum og Nationalmuseet. Værterne besøger også en mindre vikingelandsby skabt til lejligheden. Her kan man se en vikingesmed arbejde, lære at skyde med bue og pil og smage på mad fra vikingetiden.

DR1 sender "Danmarks største skattejagt" direkte fra klokken 20.00-21.30.

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden