17. aug. 2017
Af af Helle Skram de Friis og Stine Ramlyng

Marta & Guldsaksen: Jeg savner mine venner

Marta Alexandersen
Marta Alexandersen
Foto: Birger Storm / BILLED-BLADET
Marta Alexandersen fra TV-dokumentaren "Marta & Guldsaksen" har en bunke stamkunder. Der er dog alligevel to personer, som hun savner meget i det daglige.

Pladsen er trang, men gæstfriheden stor i Marta Alexandersens frisørsalon Guldsaksen på Nørrebro. Her er alle velkomne, både dem, der skal have ordnet lokkerne, dem der bare er nysgerrige - og så alle dem, der dagligt kommer forbi for at få en sludder og en kop kaffe.

Selv om Marta Alexandersen har rundet de 63 år, kan hun glemme alt om at gå på pension foreløbig for stamkunderne er enige:

- Vi vil aldrig af med Marta!

Martas store savn

Nogle af de faste, som er med i DR-udsendelsen, er desværre ikke længere. Blandt andre Kirsten og John.

- Nej, Kirsten som var min bedste veninde, min klippe og et pragfuldt menneske, døde allerede i 2014, inden programmet blev sendt første gang. Hun blev kun 69, og jeg savner hende frygtelig meget, fortæller Marta.

John, der medvirker i programmet, er også gået bort.

- Han døde i 2015 i Uganda, hvor han holdt sin 60-års fødselsdag. Han fik en blodprop og fik benet amputeret, og pludselig... bum...! døde han. meget trist - han var en pragtfuld fyr, fortæller Marta, der også mistede sin elskede hund, chihuahua-hunden Fifi i 2016.

Marta Alexandersen
Marta Alexandersen med sine stamkunder og venner
Foto: Birger Storm / BILLED-BLADET

Læs mere om: