Mandag, 3. marts 2014 - af af Dorte Quist

Melodi Grand Prix Nostalgi: Mabel slog Brødrene Olsen

Mabel vandt Dansk Melodi Grand Prix 1978 med sangen Boom Boom.
Mabel vandt Dansk Melodi Grand Prix 1978 med sangen Boom Boom.
Arkivfoto: AOP
Et af Danmarks første boybands vandt i 1978 Dansk Melodi Grand Prix med hittet "Boom, Boom".

Efter en pause på 11 år sendte Danmarks Radio igen Melodi Grand Prix i 1978, og Brødrene Olsen var storfavorit med deres ”San Fransisco”. Men boybandet ”Mabel”, der boede sammen i et hus i Stenløse, snuppede sejren til alles overraskelse med sangen ”Boom Boom”

De fire unge mænd, Michael, Christian, Peter og Otto havde tidligere udgivet en LP på Johnny Reimers pladeselskab, og det var ham, der opfordrede Mabel til at indsende en af deres nye sange til Melodi Grand Prix’et.

Det var meningen, at Christian Have skulle spille på trommer, men det sagde DR nej til, fordi de ikke kunne få et trommesæt så hurtig ind og ud af scenen. Et kompromis blev så den senere så berømte stortromme med de store hjerter på siderne.

Populære hos pigerne

Mabels sejr kom bag på mange af de tidligere Melodi Grand Prix-generaler, som f.eks. Sejr Volmer Sørensen, der i gamle dage havde styret konkurrencen med hård hånd. Efter sigende gik han rasende rundt ude bag scenen og råbte op om skandale og snyd, da Mabel havde sejren i hus.

Mabel blev umådeligt populære ikke mindst blandt de unge piger i årene efter MGP-sejren i 1978. Det var formentlig første gang, at et boyband i Danmark oplevede den form for fan-hysteri. 

Men til trods for den danske succes, så lykkedes det kun at synge sangen til en 16. plads ved Eurovision Song Contest i Paris. Året efter stillede Mabel også op til det danske Melodi Grand Prix, men her blev det kun til en femte plads. Ved udgangen af 1982 gik bandet i opløsning.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden