5. mar. 2022
Af Luise Marie Bekker

Melodi Grand Prix: Tør vi sende en dansk sang til Eurovision Song Contest?

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/melodi_grand_prix_dr_stor_beskaaret.jpg
Foto: DR
Fem ud af otte sange ved det danske Melodi Grand Prix er på dansk. Er det et problem?

Sidste år fik Danmarks bidrag til Eurovision Song Contest, "Øve os på hinanden" med Fyr og Flamme, god medvind herhjemme i Danmark.

Men til Eurovision Song Contest nåede den aldrig videre til finalen.

Også ved Eurovision Song Contest i 1997, da vi sidst havde et bidrag på dansk med - Kølig Kaj med "Stemmen i mit liv" - floppede vi ved den internationale konkurrence.

Største andel danske sange i 18 år

Ved dette års Melodi Grand Prix er der en større andel danske sange, end der har været de sidste 18 år.

Blandt de otte sange, der konkurrerer, er hele fem af dem på dansk.

Og det bekymrer ikke DR's ansvarlige.

- I Dansk Melodi Grand Prix vil vi gerne spejle lyden af den danske musikscene, som den ser ud lige nu, og de seneste par år er flere og flere musikere netop begyndt at synge - og hitte - på dansk. Derfor er jeg glad for, at vi har så stor en andel af sange på dansk med i showet i år, siger Erik Struve Hansen, der er chef for afdelingen Bred Kultur & Fakta i DR og programansvarlig for årets konkurrence til DR.dk.

Ekspert: det kan blive svært

Radiovært Nicolai Molbech, der igen i år skal kommentere årets Eurovision-shows sammen med Henrik Milling, tror, at det kan blive en udfordring for Danmark at få en sang på dansk helt til tops.

- Hvis målet er at vinde Eurovision, så bliver det desværre rigtig svært med en sang på dansk. Vi har et smukt sprog, som vi med rette er stolte af, men der sidder altså 200 millioner seere foran fjernsynet, der ikke forstår ét ord dansk, og det er en stor udfordring at vinde dem over, når du kun har tre minutter på scenen, forklarer kommentatoren til DR.dk.

Flere af årets deltagere har besluttet sig for at tage deres danske sang med videre til Eurovision Song Contest, imens andre allerede har en engelsk version klar.

Læs mere om: