30. aug. 2013
Af af Lene Dürrfeld, tjekTV.dk, Aller Media

Mentor: Glæder mig til at blive svinet af Blachman

Outlandish-musikeren Waqas Qadri er med i DR-showet ?Mentor?
Outlandish-musikeren Waqas Qadri er med i DR-showet ?Mentor?.
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Outlandish-musikeren Waqas Qadri er hverken bange for Thomas Blachman eller for at ryge ud i premieren på DR-showet ”Mentor”

Hvad bliver den største udfordring ved at være med i ”Mentor”?

Det bliver en stor personlig udfordring at skulle fortælle om musik foran en større forsamling. Det kan måske lyde mærkeligt, når jeg er vant til at stå på en scene og håndtere publikum, men det er to forskellige ting at lave musik og så tale om det. Jeg synes selv, jeg er god til at se, hvad der fungerer, når det handler om musik. Udfordringen bliver nu at formidle det foran en masse mennesker.

Er du nervøs for at ryge ud som den første?

Mit bagland havde nogle betænkeligheder, men jeg er meget afklaret med det. Det er jo nogle dygtige folk, jeg er oppe imod, så det er ikke nogen skam at ryge ud før dem. Og så er jeg ret tryg ved, at jeg kan levere noget godt. Så er det jo op til folk, om de kan lide det eller ej. Men selvfølgelig er jeg opsat på at gå hele vejen

Hvad er forskellen på en dygtig sanger og en, der kan blive stjerne?

En sanger med stjernepotentiale kan gøre sig på en scene og har lige noget ekstra, f.eks. et skævt smil ligesom Robbie Williams. Det er også vigtigt, at man kan formidle sin musik og nå ud til både 14-årige Pernille og fru Hansen på 70 år.

Hvilke er dine egne favoritprogrammer på TV?

Jeg kan godt lide informative dokumentarer om f.eks. rejser. Og så elsker jeg alle former for madprogrammer, fordi det er lidt artistisk at se på, og man kan mærke, hvor stor en lidenskab de medvirkende har i forhold til mad. Min favorit er ”River Cottage”, og så ser jeg ”Cake Boss” med børnene, men der er faktisk ikke noget, som hedder kedelige madprogrammer i min verden. Jeg kan sidde i flere timer og se på madprogrammer, og min kone går helt amok over det.

Hvilke programmer går du udenom?

Jeg ser ikke reality, men kan dog godt finde på at se ”Luksusfælden”, selv om jeg ikke tror, at man kan løse folks problemer på syv dage. Men det er jo meget interessant at høre om mennesker, som er i pengenød, for man kan nikke genkendende til mange af de problemer, de møder.

Har du en hemmelig TV-last?

Når min datter sidder og ser ungdomsserier på Disney XD, så kan jeg godt falde i og se med, selv om jeg faktisk ikke kan holde det ud.

Hvem på TV beundrer du?

Jeg synes, Blachman er sjov. Han er en fascinerende type, der ikke rigtig har noget filter. Han elsker at snakke og kan komme op med de mest fantastiske sammenligninger.

Hvordan har du det med evt. at blive udsat for Blachmans barske kritik?

Jeg er slet ikke bange for at blive udsat for hans kritik. Jeg glæder mig nærmest, selv om jeg godt kan være lidt nervøs for, at jeg ikke får svaret igen, men bare står og smiler, når han har svinet mig til, og helt ude af kontekst siger 'Wauw, hvor er du dejlig Blachman'. Men generelt så gør faglig kritik fra ham eller andre mig ikke nervøs, for jeg ved jo godt, at det handler om nogle valg, jeg har taget i mit artistiske univers og ikke om mig personligt. Begynder de derimod f.eks. at kritisere min store næse, så siger jeg stop.

Er der noget, du drømmer om at være med i?

Jeg elsker at se brødrene Prices programmer. De er så inspirerende. Jeg ville med det samme takke ja, hvis jeg blev inviteret med i et af deres programmer. Også selvom jeg bare skulle holde mikrofonen.

Mentor sendes første gang 30. august på DR1 klokken 20:00.

Læs mere om: