18. dec. 2012
Af af Jan Bergman

Mette Fugl stopper i DR efter 35 år

Mette Fugl
Mette Fugl
Foto: Claus Poulsen
Efter næsten 35 år i DR – heraf de seneste 21 år som EU-korrespondent i Bruxelles - stopper journalist Mette Fugl.

Redaktionschef Thomas Falbe fra DR Nyheder har med stor beklagelse modtaget Mette Fugls meddelelse om, at hun ønsker at stoppe i DR:

- Mette Fugl har brugt et helt arbejdsliv i DRs tjeneste. Hun er blevet et ikon for danskerne og mange gange hyldet og anerkendt for sine uovertrufne evner til at kommunikere klart og forståeligt om vanskelige, men væsentlige, emner, fortæller han i en pressemeddelelse.

- Mette Fugl har gennem de seneste 21 år været DRs EU-korrespondent, og her har hun gennem vedholdende, kritisk og indsigtsfuld journalistik, gjort Europa og EU vedkommende og relevant for DRs seere, lyttere og internetbrugere, udtaler Thomas Falbe.

- Vi kommer til at savne Mette Fugl i DR og ønsker alt muligt held og lykke videre fremover.

Mette Fugl forklarer selv, at hun efter mange år i udlandet nu trænger til at komme hjem.

- Det er naturligvis med en vis vemodighed, at jeg har valgt at sige stop efter et langt og for det meste privilegeret arbejdsliv. Men jeg har været væk fra Danmark i mange år og synes at det er på tide, at tage hjem.

Mette Fugl er 63 år og uddannet journalist. Hun kom til TV-Avisens politiske redaktion i 1977, og siden blev hun blandt andet studievært på TV-Avisen og vært for "Ugens Gæst". Siden 1992 har Mette Fugl været DRs korrespondent i Bruxelles.

Læs mere om: