8. jul. 2020
Af Niels Burgos

Meyers kost solgt for en formue

Arthur Jensen, Poul Reichhardt
Arthur Jensen, Poul Reichhardt
Foto: Ritzau/Scanpix
Den ikoniske rekvisit fra "Huset på Christianshavn" har fundet et nyt hjem.

Selv om du har en gammel og slidt kost stående derhjemme, skal du næppe forvente at kunne sælge den for samme beløb, som vicevært Meyers legendariske kost indbragte ved en auktion på lauritz.com. Den var på forhånd vurderet til 30.000 kroner - og det holdt næsten stik. Hammerslaget faldt ved 27.000 kroner, hvortil skal lægges gebyr og afgift.

Kost med autograf

Det blev til i alt 84 afsnit af serien på DR - og kosten stammer helt tilbage fra starten af optagelserne i 1970. Da skulle man finde en kost til husets vicevært, Meyer - spillet af Arthur Jensen - og man lånte en godt slidt kost hos Brugsen på Christianshavns Torv. Syv år senere blev den leveret tilbage til uddeleren med påskriften "Tak for laan" - signeret: "9. december 1977, Arthur Jensen".

https://imgix.billedbladet.dk/kost1.jpg
Foto: Lauritz.com

Hvad med kuglen?

En anden ikonisk rekvisit fra "Huset på Christianshavn" er kuglen, som Meyer konstant puffer på gulvet til stor irritation for flyttemand Olsen. Den blev, efter serien sluttede, foræret til Se og Hørs daværende chefredaktør, Mogens E. Pedersen - "mep" - der indtil sin død havde den stående som et pragtstykke i sin kælderbar i villaen i Gentofte. Kuglen er siden blevet doneret til Nordisk Film af mep's datter.

https://imgix.billedbladet.dk/kost_0.jpg
Foto: Lauritz.com

Læs mere om: