MGP-eksperten Ole Tøpholm racer derudaf

Ole Tøpholm

Ole Tøpholm

Foto: Lars Aarø

Ole Tøpholm er ikke kun førende på MGP-viden men også på cykelstien.

Søndag, 24. juli 2011 - af Ken Richter

Lige siden han var barn, har radioværten Ole Tøpholm været vild med nyheder og popmusik. I år var han vært ved finalen i det europæiske Melodi Grand Prix, og det håber han at være de næste mange år.

Når københavnerne denne sommer ser Ole Tøpholm trampe i pedalerne gennem hovedstaden, vil han ofte have et par solide høre-bøffer skruet ned over ørene. Her lytter han en stor del af tiden til den musik, der er blevet hans helt store specialitet: Sange fra dansk og europæisk Melodi Grand Prix.

- Jeg plejer at rejse ud i min ferie, men i år trænger jeg til at være i Danmark, og København er jo dejlig, siger DR-værten, der er faldet godt til i hovedstaden. Og i øvrigt passer det ham fint at være i en storby i sin ferie. Stockholm er hans favorit by, men i år har han altså valgt at holde hjemme-ferie.

Samlede stemme ind

Nyheder fylder ellers det meste af dagen, når Ole Tøpholm læser højt i Radioavisen. Den 33-årige nyhedsvært har netop det job, som han altid har drømt om. Som knægt lavede Ole sine egne nyheder ved at læse højt fra avisen, Men i de unge år var det hans store interesse for dansk Melodi Grand Prix, der skaffede ham et rammende kælenavn.

- I skolen blev jeg kaldt "Grand Prix-Ole", fordi jeg altid samlede stemmer ind, når der var Grand Prix, husker Ole om tiden på Voel Skole ved Silkeborg. Siden 1984 har Ole fået optaget samtlige udsendelser med den populære popdyst.

- Og jeg ser dem igen og igen, tilstår han.

Ingen kan hamle op med mig

Der bliver lyttet, når 33-årige Ole Tøpholm øser af sin enorme viden omkring både det danske og det internationale Melodi Grand Prix. I år fik Ole en fornem debut som kommentator for DR TV under den direkte transmission fra den europæiske finale i Düsseldorf. Han regner bestemt også med, at han er på plads igen næste år, for som han selv siger:

- Jeg har banen for mig selv, og Ole hentyder dermed til, at ingen andre kolleger i DR kan hamle op med hans ekspertviden.

Rasmus Seebach og Julie Teglhus