11. jan. 2014
Af John Lautrup

MGP søger 120 delegationsværter

Emmelie de Forest
Emmelie de Forest.
Foto: Birger Storm
Det Internationale Melodi Grand Prix i København har brug for 120 frivillige delegationsværter, der kan tage sig af gæsterne fra de 24 deltagerlande.

En hær af frivillige skal hjælpe med til at gøre det internationale melodi grand prix i København til en stor succes. Hos City Copenhagen, der er med til at arrangere Eurovision 2014 i de gamle B&W-haller, regner man ifølge BT med, at op mod 1000 frivillige skal være med til at få den ugelange begivenhed til at forløbe glat.

Lige nu søger man omkring 120 delegationsværter, som sammen med et værtsteam skal modtage og ledsage deltagerholdene fra de 24 lande under hele opholdet i København. At jobbet er ulønnet bortset fra noget Eurovion-tøj, forplejning og et diplom har mødt kritik. En kritik, som Emil Spangenberg, kommunikationsansvarlig i Host City Copenhagen, tilbageviser.

- Det er ulønnet, fordi det er en tradition i Eurovision, at man arbejder med frivillige til de her opgaver. Det er en unik rolle, og et frivilligkorps er meget afgørende for, at man kan gennemføre så stor en event som melodi grand prix, siger han til BT.

Danmarks Radio tager sig af selve TV-showet, mens Host City Copenhagen tager sig af alt det, der kommer til at foregå udenom.

Danmark vandt sidste år retten til at holde det internationale melodi grand prix i 2014, da Emmelie de Forest i Malmø sejrede i 2013-udgaven med sangen "Only Teardrops".

Læs mere om: