Onsdag, 14. april 2021 — af Stine Ramlyng

Michael Olesen om følsomt emne: Det rammer mandigheden

Michael Olesen
Michael Olesen.
Foto: Hanne Juul
Michael Olesen har efter mange år, tanker og overvejelser fundet modet til at stå frem og tale om at være mand og have dårlig sædkvalitet.

Vild med dans-stjernen Michael Olesen og kæresten Joan Divine venter efter otte års fertilitetsbehandling endelig deres første barn. Men det har været en lang og sej kamp for at nå så langt.

Michael Olesen vil bryde tabuet

I anledning af en ny bog med titlen "Supersæd", der guider og hjælper mænd til at få bedre sædkvalitet, var Michael Olesen inviteret i studiet hos "Aftenshowet" for at bryde tabuet og tale om dårlig sædkvalitet.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Noget som danseren desværre selv kender alt for godt til. Men nu har han taget mod til sig og taler åbent om det.

Hvordan fandt du modet til at være ansigtet på dét problem? spørger tv-vært Mette Bluhme Rieck blandt andet i interviewet, der blev sendt på DR1 tirsdag aften.

- Det tog dælme også lang tid og mange tanker og mange kræfter, fordi det er et stort stempel på ens mandighed, fortæller Michael Olesen ærligt.

Trætte af at komme med undskyldninger og forklaringer

I interviewet forklarer han også, at parret valgte at tale åbent om, at de havde svært ved at få børn, fordi de var trætte af at komme med både undskyldninger og forklaringer på, hvorfor de endnu ikke have fået børn.

Michael Olesen
Michael Olesen og Joan Divine
Foto: Hanne Juul

- Samtidig med, kunne vi mærke, at der var et kæmpe tabu omkring fertilitetsbehandling, at være i det og snakke om, om det var noget med kvindens æg eller om det er mandens sæd, eller en kombination. Bare at tale med venner og familie om det, var svært, fortæller Michael Olesen ærligt.

Mere fokus på de andre faktorer

Han håber med at stå frem, at der kan komme mere fokus på, at det handler om meget mere og andet end "har du en god sædkvalitet eller ej".

Faktorer som kost, alkohol, motion og "DNA-skader" kan have betydning for fertiliteten.

Michael Olesen og Joan Divine venter deres første barn først på sommeren.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden