28. apr. 2016
Af af Ken Richter

Michelle fra "De unge præster": Jeg er for naiv til politik

Michelle Holst Andersen i Mou Kirke
Michelle Holst Andersen i Mou Kirke
Foto: Lars Horn
Michelle Holst Andersen drømte om at blive landets første kvindelige statsminister. Hun er glad for, at hun i stedet valgte at blive præst

Michelle Holst Andersen, som er en af "De unge præster" på DR, har egentlig aldrig været i tvivl om, at hun ville være præst. Alligevel var hun i første omgang fristet af en karriere som politiker, og drømmen var at blive Danmarks første kvindelige statsminister.

- Jeg var politisk interesseret og begyndte derfor at studere statskundskab, og jeg har prøvet at være opstillet til både kommunalvalget og folektingsvalget. Men det gik op for mig, at det slet ikke er så sjovt, som det kan se ud udefra, fortæller Michelle, der også indså, at hun ikke lige er den fødte politiker.

Her bliver jeg i 40 år!

- Jeg er for naiv og tror for meget på det gode i folk. Jeg har ikke de spidse albuer til at komme frem, uddyber hun, og derfor skiftede Michelle til teologistudiet på Aarhus Universitet.

- Allerede efter den første uge på studiet følte jeg, at jeg var kommet hjem. Her var alt det, jeg gerne vil beskæftige mig med, siger Michelle glad. Efter seks års studier fik hun drømmejobbet ved kirkerne i Mou og Dokkedal tæt på Limfjorden.

- Her bliver jeg i 40 år, som det har været tilfældet med flere af mine forgængere, smiler 30-årige Michelle Holst Andersen for at understege, hvor glad hun er for jobbet som folkekirkepræst på landet.

Mors Dag: Glæd din mor i 6 eller 12 uger og få 2 biografbilletter

Læs mere om: