9. maj. 2018
Af Laura Dalgård Hansen

Mick Øgendahl går i sporet på berømte forfattere: Bøger aktiverer din fantasi

Mick Øgendahl
Foto: Hanne Juul
Komiker Mick Øgendahl går i fodsporene på nogle af danmarks litterære mestre i "Øgendahl og de store forfattere". Selv er han dog ikke den store læsehest.

Der har været et væld af dygtige forfattere i Danmark gennem tiden, og mange har også høstet stor international anerkendelse.

I "Øgendahl og de store forfattere" tager komiker Mick Øgendahl danskerne med på en rejse, som skal gøre os alle sammen lidt klogere på, hvem de verdensberømte forfattere var, og hvorfor de blev så populære.

Seerne kan spejle sig i Mick Øgendahl

Det er ikke helt tilfældigt, at det er netop Mick Øgendahl, som skal guide os gennem en del af den danske litteratur.

Ligesom så mange andre danskere, får heller ikke Mick Øgendahl læst så meget, som han gerne ville, og dermed får seerne en vært, som de kan spejle sig i, forklarer DR i en pressemeddelelse.

- Jeg er nok, som folk er flest. Bliver distraheret af ligegyldige ting på min telefon eller min computer. Men når jeg så endelig investerer lidt i fordybelse, så bliver jeg glad. Det tror jeg folk glemmer, og det vil jeg gerne slå et slag for, forklarer Mick Øgendahl i pressemeddelelsen og fortsætter:

Mick Øgendahl: Bøger aktiverer din fantasi

- Det behøver ikke kun være bøger, man kan også tegne eller bygge med klodser – bare du aktiverer din fantasi. Og det gør bøger. Du begynder at skabe billeder i hovedet, når du læser, fordi du ikke får alt foræret. Og det er fedt… rigtig fedt.”

I de sidste mange år har danskerne kunnet opleve Mick Øgendahl og ikke mindst hans komiske talent på den danske standup-scene og ikke mindst i en række spillefilm.

Grin og overraskelser

Denne gang kaster han sig ud i et lidt mere alvorligt og seriøst emne, men også her kan seerne se frem til grin og overraskelser, når Mick Øgendahl er vært.

Det første af seks afsnit af ”Øgendahl og de store forfattere” har premiere onsdag den 9. maj klokken 20.30 på DR1.

De seks store forfattere

De seks forfattere, som man kan blive klogere på de kommende uger er:

H. C. Andersen

Tove Ditlevsen

Dan Turéll

Johannes V. Jensen

Herman Bang

Karen Blixen

Marlene og Mick Øgendahl
Foto: Alex Tran

Mick Øgendahl og hustruen Marlene i 2014. Sammen har de tre børn.

Læs mere om: