11. feb. 2018
Af Karina Didriksen

Mikael Birkkjær fra Broen: Siger nej til udlandet

Mikael Birkkjær.
Mikael Birkkjær.
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Skuespilleren Mikael Birkkjær, der spiller efterforskeren Jonas Mandrup i ”Broen IIII”, har takket nej til jobtilbud i udlandet.

Mikael Birkkjær har spillet talrige roller gennem sin 30 år lange karriere, og nu kan han opleves som efterforskeren Jonas Mandrup i krimiserien ”Broen IIII”.

Den 59-årige skuespiller fik sit folkelige gennembrud i TV-serien ”Sommer” i 2008, og med roller i ”Forbrydelsen II”, 2009, og ”Borgen”, 2010-13, blev han også et kendt ansigt ud over Dan­marks grænser.

– Der har været mange henvendelser fra udlandet, men der har ikke været no­get, hvor jeg har tænkt, at det ville jeg rigtig gerne, for­tæller Mikael Birkkjær til BILLED-BLADET.

Har ikke bidt på noget

I modsætning til kolleger som Sidse Babett Knudsen, Sofie Gråbøl og Pilou Asbæk, så har Mikael Birkkjær altså ikke brugt sine TV-roller som et springbræt til en in­ternational karriere.

– Jeg er ikke typen, der ta­ger til casting på rollen som en russisk skurk i en ameri­kansk film. Det interesserer mig overhovedet ikke, og jeg vil kun lave noget, der inte­resserer mig. Så jeg har ikke bidt på noget, fastslår skuespilleren.

I fjerde sæson af den dansk-svenske TV-serie spiller han makker til Thure LIndhardts karakter Henrik Sabroe. Det ottende og endegyldigt sidste afsnit af ”Broen” bliver sendt søndag den 18. februar på DR1.

https://imgix.billedbladet.dk/dr-0250719-1.jpg
Foto: DR

Læs mere om: