Morten Grunwald: Derfor fik jeg rollen i Matador

Morten Grunwald

Morten Grunwald

Foto: AOP

Morten Grunwald gæsteoptrådte i lørdagens afsnit af "Matador" som kvindeglad kunstmaler. Han er ret sikker på, hvorfor Balling tilbød ham rollen.

Lørdag, 19. august 2017 - af John Lautrup

Morten Grunwald, 82 år, sætter sig godt tilrette foran fjernsynet hver lørdag aften for at nyde de nyrestaurerede afsnit af "Matador". I hvert fald hvis han er hjemme. For ikke bare de rensede og digitaliserede billeder begejstrer ham. Det gør selve historien også stadigvæk. 

- At "Matador" kan blive ved med at trække tårnhøje seertal siger noget om Erik Ballings kvaliteter som fortæller og filmkunstner. "Matador" har en enestående kvalitet og holder flyvehøjde den dag i dag, siger han. 

 

Over Sprogøe og jeg delte interesse for kunst

I lørdagens afsnit kunne han gense sig selv som den livs- og kvindeglade kunstmaler, Ernst Nyborg, der aflægger Korsbæk og især sin tidligere tegneelev, Maude, et visit. 

Morten Grunwald og Erik Balling kendte hinanden ud og ind fra mange års samarbejde i "Olsen-Banden"-filmene, men han er ret sikker på, at der er én særlig grund til, at Balling tilbød ham rollen som Ernst Nyborg. 

Få kongeligt krus med BILLED-BLADET
Klik her og læs hvordan!

- Ballling vidste, at Ove (Sprogøe, red.) og jeg var kunstfreaks, der gik på udstillinger sammen. Og vi gik også tit på opdagelse i Galleri Birch og købte moderne, figurativ kunst. Jeg tror, det var derfor, han gav mig rollen, siger han.