Lørdag, 19. august 2017 - af John Lautrup

Morten Grunwald: Derfor fik jeg rollen i Matador

Morten Grunwald
Morten Grunwald
Foto: AOP
Morten Grunwald gæsteoptrådte i lørdagens afsnit af "Matador" som kvindeglad kunstmaler. Han er ret sikker på, hvorfor Balling tilbød ham rollen.

Morten Grunwald, 82 år, sætter sig godt tilrette foran fjernsynet hver lørdag aften for at nyde de nyrestaurerede afsnit af "Matador". I hvert fald hvis han er hjemme. For ikke bare de rensede og digitaliserede billeder begejstrer ham. Det gør selve historien også stadigvæk. 

- At "Matador" kan blive ved med at trække tårnhøje seertal siger noget om Erik Ballings kvaliteter som fortæller og filmkunstner. "Matador" har en enestående kvalitet og holder flyvehøjde den dag i dag, siger han. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

 

Over Sprogøe og jeg delte interesse for kunst

I lørdagens afsnit kunne han gense sig selv som den livs- og kvindeglade kunstmaler, Ernst Nyborg, der aflægger Korsbæk og især sin tidligere tegneelev, Maude, et visit. 

Morten Grunwald og Erik Balling kendte hinanden ud og ind fra mange års samarbejde i "Olsen-Banden"-filmene, men han er ret sikker på, at der er én særlig grund til, at Balling tilbød ham rollen som Ernst Nyborg. 

Få BILLED-BLADET hjem til dig Se alle vores tilbud her!

- Ballling vidste, at Ove (Sprogøe, red.) og jeg var kunstfreaks, der gik på udstillinger sammen. Og vi gik også tit på opdagelse i Galleri Birch og købte moderne, figurativ kunst. Jeg tror, det var derfor, han gav mig rollen, siger han. 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden